ZVEZDINO PROKLETSTVO! Crveno-beli gube bodove samo nedeljom (VIDEO)

Sva tri kiksa ove sezone i šest neuspeha iz prethodne sezone dogodili su se kada je tim iz Ljutice Bogdana svoje mečeve igrao poslednjeg dana aktuelnog kola

  • 14

Šta se dešava sa Crvenom zvezdom? To je pitanje na koje bi mnogi voleli da čuju odgovor, pogotovo posle poraza od Voždovca i trećeg kiksa od početka sezone. Osim loše igre, ono što je svakako zanimljivo jeste to da su sva tri kiksa doživljena u mečevima koji su se igrali nedeljom.

''Crveno-beli'' su još jednom razočarali svoje navijače, koji polako gube strpljenje, što svedoče i nemile scene na Vračaru, kada su od fudbalera, osim od Ninkovića i Bajkovića, tražili da skinu dresove.

Svima je jasno, već na prvi pogled, da prvotimci na momente deluju toliko raštimovano kao da su prvi put zajedno, mada u pojedinim trenucima izgledaju kao prava iskusna ekipa.

Tako je bilo i protiv Voždovca, gde se ''raspoloženje'' smenjivalo u momentima, ali ''prokletstvo nedelje'' traje i posle meča na Vračaru.

Prvi kiks ''crveno-beli'' su doživeli u prvom kolu protiv Javora (4:2), a ono što je posebno interesantno jeste da je meč prvobitno trebalo da se odigra u subotu, ali je zbog Guče pomeren za dan kasnije.

Drugi je usledio protiv Donjeg Srema u prethodnom kolu. Sve je bilo spremno za rođendan ''Marakane'', ali se nedelja ponovo pokazala kobna po Zvezdu, koja je u nadoknadi vremena ostala bez dva boda.

Samo sedam dana posle Donjeg Srema usledilo je pomenuto gostovanje Voždovcu i ponovo nedeljni poraz, koji je dolio ''so na ranu'' koju su Pećinčani otvorili.

Kada se sagledaju i mečevi iz prethodne sezone, stiče se utisak da su upravo nedeljni porazi koštali Zvezdu titule. U prvom delu sezone najpre premijerni kiks protiv Rada (2:2) i odlazak Roberta Prosinečkog, a ubrzo nakon toga i debakl u Subotici protiv Spartaka (3:0).

Nedeljno ''prokletstvo'' nastavilo se i u drugom delu. Najpre je OFK Beograd slavio sa 1:0 na ''Karaburmi'', potom je usledio remi protiv Rada (1:1) upravo na Vračaru, zatim poraz od Radničkog u Nišu (2:1), i za kraj očajne sezone debakl od Vojvodine u poslednjem kolu (3:0).

Slučajno ili ne, Zvezda nedeljom ne zna da igra fudbal, ali s pristupom koji fudbaleri trenutno imaju nije isključeno da će se ovo ''prokletstvo'' preneti i na druge dane.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata-Niš

    23. septembar 2013 | 08:35

    A sad im i nedelja kriva,šta je sledeće.

  • BgPetar

    23. septembar 2013 | 08:25

    Ma da oni su inace majstori ove igre nego ih nedeljomnesto nece.Barsa ne bira kad igra ona pobedjuje!

  • vanje

    23. septembar 2013 | 09:43

    lijte kise hladne vode,zvezda ode,zvezda ode!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA