MIHA ZA TELEGRAF: Nisu krivi Zvezdini igrači, nego oni što su ih doveli!

Ni Murinjo, ni Kapelo ne bi napravili rezultat u Zvezdi * U Italiji bi svako preuzeo svoju odgovornost * Zvaću Mitrovića da vidim zašto je pljuvao navijače

  • 13

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Siniša Mihajlović pomno prati dešavanja u Srbiji, na Apeninima, ali i u svim evropskim ligama.

U razgovoru za Telegraf, selektor Mihajlović prokomentarisao je novi kiks Crvene zvezde, dao sud o tome ko je kriv za loš start sezone u Ljutice Bogdana, odlične igre Adema Ljajića u Romi, koga planira da pozove u A selekciju za mečeve s Makedonijom i Japanom, o Aleksandru Mitroviću i Andriji Živkoviću.

Posle remija s Donjim Sremom i poraza od Voždovca, trener Stojanović najavio je ostavku. Kako gledate na loše rezultate na "Marakani" i ko je kriv zbog toga?

- I pre tri-četiri godine sam rekao da ni Murinjo, ni Kapelo ništa ne bi uradili u Crvenoj zvezdi. Problem je u ljudima koji su doveli ove čelnike, čelnici su odgovorni i krivi za dovođenje trenera i igrača, koji su u tom lancu, iz mog trenerskog ugla, najmanje krivi.

- Situacija će biti i gora dok ne dođe do privatizacije. Dok ne dođe čovek koji će zbog novca koji ulaže, postaviti ljude koji znaju šta rade, i time podići ozbiljnost u klubu, neće biti stabilnosti, rezultata i uspeha.

U Srbiji glavni krivci za neuspeh ekipe su treneri i najčešće se oni smenjuju. Ko u italijanskim gigantima preuzima odgovornost za loše rezultate?

- U Italiji predsednici ulažu pare u klubove, pa oni teško mogu da budu smenjeni. Svako preuzima svoju odgovornost, a u teškoj situaciji lakše je smeniti trenera nego promeniti jedanaest igrača.

Uskoro nas očekuje novo reprezentativno okupljanje, da li spremate nove debitante za mečeve s Makedonijom i Japanom?

- Andrija Živković i Miloš Jojić će dobiti priliku u A selekciji, dok ću Ćurčiću u mladi tim proslediti Đuričića, Markovića, Mitrovića i Nastasića. Nikada ne biram igrače prema njihovim godinama. Živković iako ima tek 17 godina, još ranije je trebalo da dobije priliku, ali zbog tehničkih stvari nije.

- Svestan sam rizika koji preuzimam, jer mladi igrači imaju dosta oscilacija. Mnogi su se čudili i kad sam priliku dao Đuričiću, Markoviću, Nastasiću, Tadiću i ostalim mladim igračima koji danas, godinu dana kasnije, igraju u Ligi šampiona.

Kako komentarišete igre Aleksandra Mitrovića u Anderlehtu, ali i isključenje zbog pljuvanja navijača Briža?

- Nisam se još čuo s Mitrovićem, a moram da podsetim na njegov karakter i temperament pre i po dolasku u reprezentaciju. On je počeo da smanjuje tenziju i smiruje igrače, a videću zbog čega je ušao u sukob s navijačima Briža.

Koliko pratite odlične igre Adema Ljajića u Romi? Da li ste prošlog ponedeljka gledali meč u Parmi baš zbog mladog asa?

- Nisam išao u Parmu zbog Lajića, niti bilo kojim drugim povodom. Jednostavno, to je bio jedini meč prošlog ponedeljka, pa sam otputovao kako bih gledao meč uživo.

Da li ste gledali i kako ocenjujete derbi Rima? Ljajić je opet postigao gol...

- S obzirom na to da sam igrao u oba kluba, moj tim je i pobedio i izgubio. Utakmica je bila ružna u prvom poluvremenu, jer su obe ekipe pokušavale da ne izgube meč. U nastavku je Ljajić uneo promenu, postigao gol i sigurno bio jedan od najzaslužnijih za pobedu "vučice".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Petar Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neso

    23. septembar 2013 | 13:50

    Isto tako nisu krivi igraci iz reprezentaci vec ti , to nisi shvatio a ovo shvataš . Idi molim i nevracaj se !

  • Sashki

    23. septembar 2013 | 13:32

    Tačno nisi ti kriv što ne znaš negi tole

  • Prolaznik

    23. septembar 2013 | 14:58

    A ti bolje gledaj svoja posla i ne guraj nos u tudja posla,jer si se ti poprilicno zaglibio... Jedva cekam da ti vidim ledja. Pa budi pomocni stimcu u hrvatskoj kad se toliko grlite !!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA