Malezijski milijarder kupuje Sarajevo?!

Vlasnik Kardif Sitija je već počeo da ulaže u sarajevski klub, za koji, kako kaže, ima velike planove

  • 0

Malezijski milijarder i vlasnik novog premijerligaša Kardif Sitija Vinsent Tan otkrio je da planira da kupi fudbalski klub Sarajevo, u koji je već počeo da ulaže novčana sredstva.

Tan je prvi put u Sarajevu boravio u julu ove godine, a u ekskluzivnom intervjuu "Dnevnom avazu" otkrio je da je počeo sa investiranjima u klub s Koševa.

- Ideju o ulaganju u ovaj klub izneo mi je bankar Feđa Kusturica, moj prijatelj. Bio sam u Bosni u julu, i od tada smo potpisali sponzorski ugovor ("Visit Malaysia"), a sredstva koja su uložena iskorišćena su kako bi se rešile hitne potrebe - dugovi prema poveriocima i državi, realizacija transfera u prelaznom roku...

- Želim da kupim klub, Skupština je već izglasala novi statut, kojim se omogućava investitorima da kupe pravo upravljanja i kontrole kluba, a sada je potrebno da poverioci sednu za sto, budu fleksibilni i da prođe predloženi zakon kojim se omogućava restrukturiranje dugova sportskih kolektiva prema državi i otplata na više od 15 godina - rekao je Tan, i potom prešao na predstavljanje svojih planova.

- Želimo da gradimo trening-kamp i fudbalsku akademiju, to je osnov svakog uspešnog kluba. Očekujemo od opštinskih vlasti da nam ponude pogodnu lokaciju. U tu akademiju dovodili bismo najtalentovaniju decu iz BiH, ali i iz celog regiona, omogućili bismo im da rade u najboljim mogućim uslovima, i da oni koji pokažu najviše dođu do prvog tima, a kasnije i do Kardifa, odnosno Premijer lige.

- Želimo tesnu saradnju između dva kluba, pomoć u svemu, odigravanje prijateljskih utakmica, razmenu igrača... Bosna i Hercegovina je puna talenata, i siguran sam da će im ovakav projekat umnogome pomoći da dođu do najjačih evropskih liga - završio je Vinsent Tan.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Dnevni avaz)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA