IVKOVIĆ KONAČNO PRESEKAO: Više nisam selektor Srbije! (FOTO) (VIDEO)

- Došlo je vreme da neko mlađi preuzme selekciju. Obavili smo posao, a ekipi želim uspeh na Svetskom prvenstvu u Španiji - rekao je sada već bivši selektor košarkaške reprezentacije

  • 7

Selektor Dušan Ivković saopštio je da napušta kormilo reprezentacije Srbije.

Ovu odluku iskusni trener rekao je pred velikim brojem predstavnika medija u Beogradu na prvoj konferenciji po povratku sa Evropskog prvenstva u Sloveniji, na kom je Srbija osvojila sedmo mesto.

- Nemamo ugovor, a dogovor sam ispunio! Rekao sam da ću biti selektor do kraja Evropskog prvenstva.

- Došlo je vreme da neko mlađi preuzme selekciju. Obavili smo posao, a ekipi želim uspeh na Svetskom prvenstvu u Španiji. Bio sam volonter i neću zažaliti. Pošto sam čuo razne priče, moram samo da kažem da sam svim srcem i pun zadovoljstva radio i reći ću vam: odbio sam nekoliko ponuda. Jedna je bila na dvogodišnjem nivou vredna tri miliona evra.

-Od košarke sam dobio mnogo, ali porodica Ivković nije dobila nijedan jedini kvadratni metar. Imamo mnogo mladih i talentovanih trenera i ako me neko bude pitao, imaću kvalitetne predloge.

- Možda sam napravio grešku što sam prihvatio da ovako odgovoran posao radim volonterski. Ovo kažem da bih pomogao KSS jer, da se razumemo, u ovom poslu nema timske odgovornosti.

- Selektor je odgovoran. Shodno tome, mogu da razmišljam i na ovaj način. Kažem, možda sam pogrešio ne zbog sebe, već zbog budućeg kandidata - rekao je Ivković i još jednom podvukao da će pomoći, ali ne predlogom za novog selektora, već u ispravljanju i pravljenju novih normativnih aktova saveza.

Jedan od najboljih srpskih trenera po drugi put je preuzeo nacionalnu selekciju 2008. godine na četiri godine. Od tada je reprezentacija osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2009. godinu, a godinu dana kasnije se sa Svetskog prvenstva u Turskoj vratila sa četvrtim mestom.

Duda je ukupno, sa angažmanom od 1988. do 1996. na klupi SFRJ, SR Jugoslavije i Srbije osvojio šest medalja. Prethodno, tokom izuzetno uspešne karijere Ivković je kao selektor Jugoslavije osvojio tri titule prvaka Evrope (1989, 1991, 1995), titulu prvaka sveta (1990) i srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(D.J/B.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlajko

    24. septembar 2013 | 13:25

    Potez velikog coveka...uz sve probleme koje ste imao pre prvenstva odlican ipak ste napravili rezultat...postovanje

  • Realnost

    24. septembar 2013 | 13:38

    Hvala puno i neka vas sreća prati!

  • Skaut

    24. septembar 2013 | 13:45

    Duda Vujošević! Napokon! Morao je da pokvari mnogo dobrih ranijih rezultata da bi bio prinuđen da ode. Ranije sam pisao da bi bilo jako korisno za našu košarku da Duda radi kao stručni savetnik mlađem selektoru nešto slično kao Aleksandar Nikolić Obradoviću koji je postao jedini potencijalni NBA trener iz Evrope. Niste hteli da objavite pa ne morate ni sada. Prosledite mejl Bodirogi i Tomaševiću.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA