Prvo se kleo u majku da nije pljuvao navijače, a onda priznao "pljuvku"!

Aleksandra Mitrovića su posle debija u kom je postigao dva gola prozvali u Belgiji "Mitrogol". Posle incidenta sa navijačima Briža umalo da postane "srpski Mario Baloteli"

  • 7

Istog dana kada je posle poraza od Briža 0:4 napravio ispad i zaradio crveni karton, belgijski mediji su preneli da je Aleksandar Mitrović pljuvao u pravcu navijača Briža. Sutradan, 24 sata od incidenta zabeleženom u izveštaju pomoćnog sudije, napadač Anderlehta je demantovao da je bilo šta slično uradio.

Tačnije, igračev menadžer Nenad Jestrović preneo je tamošnjim medijima da se Mitrović zakleo u majku da nije pljunuo ka protivničkim navijačima, koji su ga provocirali. Uskoro je stigla kazna - tri meča neigranja i 500 evra. A Anderleht nije pomišljao na žalbu za igrača koji je nedelju dana ranije debitovao sa dva gola. Samo što su ga prozvali "Mitrogol".

Sutradan - ozbiljan klub kakav je Anderleht na svoj sajt i društvene mreže postavlja snimak, u kom igrač priznaje da je pogrešio.

Častan gest Aleksandra Mitrovića, 48 sati posle događaja, komentar je belgijskih medija.

Nadajmo se da se neće ustaliti nadimak "srpski Mario Baloteli" za reprezentativca Srbije. Bivši igrač Partizana je morao da poradi na disciplini još dok je branio boje "crno-belih", ali izgleda da nije bio baš svestan da neke stvari u Belgiji ne prolaze tako lako (kao kod nas).

- Bio sam isprovociran po izlasku sa terena, pokazivan mi je srednji prst. Odreagovao sam, a trebalo je da ćutim. Možda do svega ne bi došlo da sam bio zadovoljan svojom igrom. Sad plaćam ceh nepromišljenosti - istakao je Mitrović za "Sport".

Iako mlad igrač, popularni Mitar je odavno postao profesionalac i pogotovo u prethodnih godinu dana kada je svašta prošao sa Partizanom i reprezentativnim selekcijama. Ako je već shvatio da je trebalo da ćuti i da ne konstatuje navijače (jer im je generalno u opisu posla da provociraju protivničke igrače, na fer ili nefer način), Mitrović je mogao da zaobiđe da se kune u majku, i da, još gore, ne kaže istinu.

Mitrovićevi igrački kvaliteti su nesporni. Imao je tu sreću da ga uživo na terenu gleda trenerska veličina kakav je Žoze Murinjo, i još veću sreću da ga taj isti Murinjo pohvali! Ovaj incident bi trebalo da bude stvarno jedan veliki nauk za budućnost, jer perspektivni fudbaler nikad ne sme da zaboravi da je afirmisani profesionalni sportista. Njima je u opisu posla da ne budu incidentni.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bracala

    25. septembar 2013 | 17:20

    Evo novog nadimka - Retardinjo.

  • Pokojni Toza

    25. septembar 2013 | 18:26

    Decko ce biti cudo od igraca, samo mora da sredi glavu. Ovako ce ostati veciti talenat

  • Дис

    25. septembar 2013 | 17:40

    Koliko je igraca propalo takvim ponasanjem nek on stavi prst na celo i dobro razmisli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA