11. OKTOBAR: Dan kada se Deki oprašta od reprezentacije!

Dejan Stanković oprašta se od reprezentacije i postaje rekorder po broju odigranih mečeva u dresu s državnim grbom

  • 0

Bivši kapiten reprezentacije Srbije Dejan Stanković oprostiće se od reprezentacije na meču protiv Japana 11. oktobra u Novom Sadu.

Reprezentaciji Srbije predstoji prijateljski duel na stadionu "Karađorđe" sa selekcijom Japana, a čelnici saveza i selektor Mihajlović izdali su zvanično saopštenje prema kome je odlučeno da se tom prilikom da poštovanje popularnom Dekiju za sve što je reprezentaciji doneo.

Na taj način Stanković će ući u istoriju kao fudbaler koji je odigrao najviše mečeva za reprezentaciju, a na toj listi imaće meč više od dosadašnjeg "vladara" Save Miloševića, koji je dres nacionalne selekcije oblačio 102 puta.

Nekadašnji golgeter Zvezde debitovao je davne 1998. godine za tadašnju reprezentaciju Jugoslavije na utakmici protiv Južne Koreje 22. aprila u Beogradu. Tada je postigao dva pogotka, a ukupno 15 u reprezentativnoj karijeri.

Stanković je uspeo da zabeleži još jedan rekord, jedini je srpski fudbaler s učešćem na tri svetska prvenstva, u Francuskoj 1998. godine, Nemačkoj 2006, te Južnoj Africi 2010. godine. Bio je učesnik i na Evropskom prvenstvu 2000. godine u Holandiji i Belgiji.

U bogatoj karijeri Stanković je osim Zvezde još nastupao i za rimski Lacio, a svakako najveći trag ostavio je u Interu iz Milana.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA