Zagrebački Dinamo izbacuju iz Evrope zbog navijača? (VIDEO)

UEFA je ponovo kaznila zagrebački klub zbog rasizma i pirotehnike na stadionu, a naredni korak bi mogao da bude veoma radikalan

  • 0

Zagrebački Dinamo kažnjen je s jednom utakmicom bez gledalaca i novčanom kaznom od 500.000 kuna (oko 65.000 evra) zbog rasizma i pirotehnike na utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona sa Šerifom i Austrije u Beču.

Zato će "modri" dočekati holandski PSV pred praznim tribinama. UEFA je ove sezone već kaznila Dinamo sa 25.ooo evra i zatvaranjem istočne tribine zbog vređanja izvršnog predsednika kluba Zdravka Mamića na utakmici drugog kola kvalifikacija.

- UEFA šalje jasne poruke šta želi. A sada je potez na nama. Želimo li biti u Evropi ili ne? Ako navijači neke svoje animozitete žele da pokažu, mi ih molimo da ih više ne pokazuju na ovaj način. Sledeće sankcije biće oduzimanje bodova i izbacivanje iz Evrope. Voleo bih da zajedno pokušamo da zadržimo Dinamo u Evropi - izjavio je glavni direktor kluba Tomislav Svetina.

Dinamo se oglasio i saopštenjem.

"Nakon prošle kazne i praznog istoka protiv Šerifa, nadali smo se da se radi o poslednjoj kazni, ali, nažalost, na nadama je i ostalo. Brojni apeli, upozorenja, molbe i sve ostalo nisu urodili plodom i, kako je UEFA i najavila, usledila je nova, teža kazna. Umesto da utakmica Dinama i holandskog diva iz Ajndhovena, za koju je Dinamo već odredio cene ulaznica od izuzetno pristupačnih pet, 10 i 15 kuna, bude fudbalski spektakl, u kom će naši navijači moći da uživaju, biće sve samo ne to", stoji između ostalog u saopštenju kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA