Kalinić za Telegraf: Iskustvo sa EP će mi značiti u novoj sezoni! (VIDEO)

Dueli sa takvim asovima poput Batuma, Dijaa, Rodrigeza, Kleize sigurno će mnogo značiti Kaliniću u njgeovoj debitantskoj sezoni u ABA ligi i Evrokupu

  • 0

Reprezentativac Srbije u košarci, Nikola Kalinić, pamtiće ovo leto kao jedno od najlepših u karijeri.

Posle nastupa na Univerzijadi, uspeo je da se izbori i za odlazak na seniorsko Evropsko prvenstvo u Sloveniji, koje će mu biti, kako je istakao, neprocenjivo iskustvo za sezonu u ABA ligi i Evrokupu, gde će nastupati za Radnički iz Kragujevca.

Dueli sa takvim asovima Batumom, Dijaom, Rodrigezom, Klaverom, Kleizom...sigurno će mnogo značiti Kaliniću za razvoj karijere

- Ovo je bilo odlično iskustvo za mene, pružio sam maksimum i veoma sam srećan što sam prošao sve ovo. Nosim  najbolje utiske i nadam se da će mi pomoći u narednoj sezoni - kaže Kalinić.

Na pitanje da li je reprezentacija Srbije mogla više na Evropskom prvenstvu od sedmog mesta krilo Radničkog iz Kragujevca odgovara:

- Važno je da smo ostvarili cilj na Evropskom prvenstvu jer nam niko nije davao šanse pre tmičenja da ćemo proći grupu. Ali uspeli smo iako smo imali i uspona i padova.

U borbi za sedmo mesto savladana je Italija ali su taj tim svi priželjkivali u četvrtfinalu, ali se to nije ostvarilo

- Tu su neke druge stvari bile u pitanju, sigurno da bi nam Italija više ležala, ali takvo je prvenstvo, postoje kalkulacije. Na kraju smo sedmi ali je plasman na SP najvažniji - istakao je Kalinić

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA