VESTERMAN ZA TELEGRAF: Dalou ću biti kao stariji brat, ponosan sam na Žofrija!

Mladi plejmejker za Telegraf priča o ambicjama "crno-belih" u Evroligi u predstojećoj sezoni, novom Francuzu Borisu Dalou u Partizanu, Žofriju Lovernju, Evropskom prvenstvu u Sloveniji

  • 2

Francuski plejmejker Leo Vesterman posle sezone privikavanja na rad u Partizanu, pritiska koji crno-beli dres nosi, nove zemlje, jezika, igranja pred ''grobarima'', sa velikim ambicija iščekuje početak novog prvenstva.

- Veoma sam srećan što sam vratio u "Pionir" i Beograd. Sačuvali smo veći deo tima iz prošle sezone, sada smo iskusniji za godinu dana, pa su porasla očekivanja od nas - rekao je Vesterman za Telegraf, i dodao:

- Biće teško, jer su timovi u Jadranskoj ligi jači nego prethodne sezone, ali bez obzira na to želimo da sačuvamo trofeje, dok je u Evroligi prvi cilj plasman u TOP 16, a probaćemo i više.

Francuska "kolonija" u crno-belom dresu pojačana je za još jednog mladog i talentovanog plejmejkera, Borisa Daloa.

- Dalou je ovo prvo iskustvo van domovine, kao što je meni bilo prethodne sezone. Mlad je, ima samo 19 godina i nije mu lako, a ja ću se truditi da mu budem kao stariji brat! - rekao je mladi plejmejker.

- Znam šta Dule traži od igrača, kako funkcioniše klub, pa ću savetovati Daloa, kako bi se što brže i bolje uklopio u sistem.

Iako je Francuska novi šampion Evrope, "zemlja galskih petlova" na ekipnom nivou nema toliko respektabilnih timova koji ostvaruju zapaženu ulogu u Evroligi.

- Ovde se igra Evroliga, Partizan je veliki klub u Evropi kakav ne postoji u Francuskoj. Nekada mladi igrači dobiju šansu, nekada ne. Ovde je drugačija situacija, dosta se radi sa perspektivnim košarkašima što daje rezultate!

- Vidite šta je Žofri napravio u poslednjih šest meseci, zaista je neverovatan!

Mladi plejmejker bio je na širem spisku selektora Francuske Vinsenta Kolea, ali nije bio među 12 "zlatnih" košarkaša.

- Ponosan sam na ekipu koja je osvojila Evropsko prvenstvo. Drago mi je zbog Žofrija, zaslužio je sve, ali mi je žao što nisam bio deo sjajnog tima. Mnogi mi pričaju da sam mlad i da ima vremena za mene, ali ne prihvatam izgovore - istakao je Vesterman, koji zna gde je pogrešio.

- Napravio sam grešku prošle sezone, jer sam previše mislio o nacionalnom timu. Sada ću se jedino fokusirati na igre u Partizanu, a videćemo šta će biti za godinu dana.

(P. Milinković)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA