Savović: Iz institucije kakva je Zvezda, prešao sam u drugu-Bajern!

-Ponovo ću imati priliku da nastupam u Evroligi. Što je velika čast, jer tu je košarkaška elita Starog kontinenta. O Bundesligi sam čuo sve najbolje - kaže doskorašnji košarkaš Crvene zvezde

  • 5

Boris Savović je jednostavno objasnio prelazak iz Crvene zvezde u Bajern, koji se odigrao nešto pre  samo 24 sata posle sporazumnog prekida saradnje sa Crvenom zvezdom.

Odlični krilni košarkaš potpisao je ugovor sa minhenskim Bajernom, koji će se ove sezone takmičiti u Evroligi istakavši da je privilegija preći iz jednog sportskog velikana u drugi.

- Idem iz jedne sportske institucije u drugu. Crvena zvezda i Bajern su imena dobro poznata u sportskom svetu i velika je čast i privilegija što dobijam priliku da u svojoj karijeri budem deo tih velikana – kaže Savović.

Savović će u Minhenu sarađivati sa Svetislavom Pešićem, prema kome gaji veliki respekt u svakom smislu.

- O kvalitetima šefa stručnog štaba Svetislava Pešića ne treba trošiti reči. Jedan od najvećih trenera koji je ikada radio u košarci. Rezultati koje je postizao i u klupskoj i u reprezentativnoj košarci dovoljno govore o njegovim vrednostima.

- Neizmerna mi je čast, što je pokazao interesovanje za mene i što ću imati priliku da sarađujem sa njim i napredujem u svakom smislu – ističe Savović.

Bajern je veliko ime u svetu fudbala, a tek odnedavno je počela izgradnja dobre priče i u košarci. Specijalna pozivnica Evrolige potvrđuje da su Bavarci na pravom putu.

-Ponovo ću imati priliku da nastupam u Evroligi. Što je velika čast, jer tu je košarkaška elita Starog kontinenta. O Bundesligi sam čuo sve najbolje.

-Liga i klubovi sa vrhunskom organizacijom, uslovima za treninge i velikim interesovanjem publike. Nemci su kvalitet pokazali prošle sezone kada su oba predstavnika prošla u Top 16 fazu Evrolige, verujem da taj rezultat može da se ponovi i ove sezone – zaključuje Savović.

Šta mislite da li će Savović igrati bolje u Bajernu nego u Crvenoj zvezdi?

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kiza

    28. septembar 2013 | 11:18

    Ne razumem na koju instituciju misli. Zvezda ne postoji vec 3 godine, FMPCZDIVABEOGRAD ili kako vec to ni u ludilu nije, i ko preostaje kao institucija? Pa zna se...PARTIZAN. Ti si druze nesto sanjao.

  • Pedja-PFC

    28. septembar 2013 | 09:17

    Odvratno

  • Karaburma cela crno bela

    28. septembar 2013 | 12:45

    Pametno sto si otisao nastavlja se dominacija salalala Dule Vujosevic salalala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA