TELEGRAF SAZNAJE: Bivšem Zvezdinom klincu zabranjeno da igra za Bazel!

Nekadašnji vezista tima sa ''Marakane'' Veljko Simić nema pravo nastupa za švajcarskog šampiona zato što Savezni ured za migracije (FOM) odbija da mu da radnu dozvolu zbog postavljenih standarda

  • 4

Jedan od najvećih talenata srpskog fudbala i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde Veljko Simić suočava se sa velikim problemom otkako je napustio ''Marakanu'' i prešao u Bazel, jer mu švajcarski Savezni ured za migracije (FOM) odbija da izda radnu dozvolu, što mladog vezistu onemogućava da debituje.

Bazel u utorak igra meč sa Šalkeom u okviru Lige šampiona, a Simić se ponovo neće naći u protokolu zbog pomenutog problema koji koči i njegove nastupe u švajcarskom prvenstvu.

Naime, prema pravilima FOM-a, igrači koji u Švajcarsku dolaze iz zemalja koje su van EU moraju da dokažu da su kvalifikovani profesionalci, kako bi dobili dozvolu. To znači da Simić treba da ispuni visoke standarde koji su postavljeni, a to je da ima najmanje tri godine iskustva u ''solidnim'' ligama.

S obzirom na to da Simić pre odlaska u Bazel nije konstantno igrao za Zvezdu, uslovi koji su postavljeni teško mogu biti zadovoljeni. Čelnici Bazela su, prema informacijama iz Švajcarske, uspeli da ospore presudu FOM-a, ali je žalbeni postupak i dalje u toku.

Upravo zbog toga čelnici kluba ne žele da komentarišu pomenutu situaciju, ali je predsednik Bazela Bernard Hesler istakao s kakvim problemom se susreće većina klubova.

- Klubovi na teren mogu poslati samo pet igrača van EU i zbog toga mi iz tih zemalja dovodimo samo talentovane igrače. Mi jedostavno nemamo para da trošimo za kvalitetne strance - rekao je prvi čovek Bazela.

Prema nezvaničnim informacijama iz Švajcarske, pojedini klubovi su apelovali na političare da se ublaže pravila i nađe rešenje pogodno za obe strane, a ostaje da se vidi da li je Simić napravio veliku grešku kada je napustio Zvezdu i pojačao aktuelnog šampiona Švajcarske.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(M.M)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA