Udovičić gledao plasman Radničkog u drugu fazu kvalifikacija za LŠ

Kragujevačka ekipa je pred oko 600 ljudi lako savladala rumunsku Oradeu rezultatom 13:5 (3:1, 3:1, 4:1, 3:2)

  • 0

Vaterpolisti Radničkog obezbedili su plasman u drugu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona pošto su u Kragujevcu, u meču trećeg kola B gupe prve runde, savladali rumunsku Oradeu rezultatom 13:5 (3:1, 3:1, 4:1, 3:2).

Radnički je prethodno u četvrtak pobedio crnogorskog predstavnika Budvu (17:4), a ranije danas nemački Hanover (16:8).

Specijalni gosti u kragujevačkom „Parku“ bili su ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, dojučerašnji kapiten i stub tima iz prošle sezone, i novoizabrani predsednik Vaterpolo saveza Srbije Zoran Babić.

Tim domaćina turnira bez većih problema je ostvario treću pobedu zaredom kojom je overio prolaz u drugi deo kvalifikacija za elitno takmičenje. Predvođeni kapitenom Filipom Filipovićem, Šumadinci su rešetali protivničku mrežu, dok je odbrana funkcionisala na željenom nivou, što je često bilo apostrofirano kao najvažniji cilj i u prošloj sezoni.

Kada je sve već bilo rešeno trener Dejan Jovović je iz igre povukao iskusnije igrače i pružio šansu mlađima da se još bolje uigraju, što su oni iskoristili na pravi način.

Kragujevčani su tako na najbolji mogući način započeli „vatreno krštenje“ u najelitnijem evropskom takmičenju, u kojem su za nepuna 24 sata morali čak tri puta u bazen, a u naredna dva dana pokušaće i da odbrane lidersko mesto, koje im garantuje bolju poziciju u žrebu.

- Nije nam bilo nimalo lako, iako krajnji rezultat možda pokazuje tako. Razlog ubedljivog trijumfa leži u našem izuzetno profesionalnom pristupu utakmici, pogotovo u odbrani koja je bila disciplinovana od prvog do poslednjeg minuta. Posebno raduje činjenica da smo održali visok nivo koncentracije, iako nam je ovo druga utakmica u danu. Ovakav sistem ne postoji ni u jednom drugom sportu, imali smo tek nekoliko sati da se odmorimo - rekao je Jovović posle utakkmice.

Meč u zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“ odigran je pred oko 600 gledalaca, a sudili su Rovida (Italija) i Rak (Hrvatska).

Radnički: Radić (6 odbrana), Burić 1, Rozental, Korolija 2, Gak 1, Vuksanović 1, Chirić, Basara, Zloković 2, F. Filipović 4, Marković 1, Ð. Filipović 1, Stivens (1 odbrana).

Oradea: Pijetlović (10 odbrana), Chimpianu, Negrean, Diakonu, Čoveanu 3, Popovići 1, Katalin, Čupić 1, A. Kretu, Dunka, Georgesku, Kadar, D. Kretu.

Peterci: Radnički 3 (1).

Igrač više: Radnički 13 (7), Oradea 9 (1).

U preostalim utakmicama na turniru srpski tim igra sutra od 21 sat protiv Monpeljea, a u poslednjem kolu u nedelju od 12 sati protiv Spartaka iz Volgograda.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA