PREMIJER LIGA: Junated i Siti izgubili, Arsenal se vratio na vrh! (VIDEO)

Kapiten "plavaca" prvim golom u sezoni obezbedio remi na gostovanju Totenhemu 1:1 iako su poslednjih deset minuta igrali bez Fernanda Toresa, koji je isključen

  • 0

Timovi iz Mančestera, Siti i Junajted poraženi su u 6. kolu Premijer lige! Posle poraza na Old Trafordu od Vest Bromič Albiona sa 1:2 "crveni đavoli" zauzimaju tek 12. poziciju na tabeli!

Menadžer Dejvid Mojes imao je težak zadatak pred početak sezone, a rezultati tima sa Old Traforda pokazuju da nije odgovorio izazovu na način na koji je publika očekivala. Posle ubedljivog poraza u gradskom derbiju od Mančester Sitija u prethodnom kolu, Junajted je doživeo "katastrofu" na domaćem terenu, jer je VBA slavio prvi put u međusobim duelima od sezone 2003/2004!

Ni majstorija Runija iz slobodnog udarca nije pomogla Junajtedu, u čijem sastavu Nemanja Vidić nije bio ni među rezervnim igračima.

Ni drugi tim iz Mačestera, Siti, se nije proslavio na gostovanju u Burmingemu! Aston Vila je slavila sa 3:2 iako je Siti dva puta bio u vođstvu, golovima Jaje Turea i Edina Džeka.

Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić, koji je bio jedan od krivaca za treći pogodak domaći iz samo dva poteza, odigrali su ceo meč.

Arsenal je zabeležio petu uzastopnu pobedu! Vengerovi izabranici slavili su na gostovanju protiv Svonsija sa 2:1, čime su ponovo izbili na vodeću poziciju na tabeli Premijer lige!

Aron Remzi najzaslužniji je za pobedu "topdžija", jer je asistirao za debitantski pogodak u engleskom šampionatu 18-godišnjeg Gnabrija, a svojim četvrtim golom u sezoni povećao je prednost Arsenala.

Ovom pobedom ekipa sa "Emirejtsa" produžila je seriju nepobedivosti na gostovanjima na čak osam mečeva, pa njihovi navijači konačno imaju razlog za slavlje.

Fudbaleri Čelsija izvukli su remi u Londonu protiv Totenhema 1:1, u 6. kolu Premijer lige, a gol za izjednačenje postigao je kapiten "plavaca" Džon Teri, kome je ovo prvi pogodak u sezoni.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović igrao je od početka meča, a u 58. minutu zaradio je žuti karton.

Na rasprodatom "Vajt Hart Lejnu" domaćin je poveo golom Islanđanina Gulfija Sigurdsona u 19. minutu, a izjednačio je Džon Teri u 65. minutu.

Čelsi je poslednjih 10 minuta odigrao sa igračem manje zbog isključenja Fernanda Toresa.

PREMIJER LIGA,6. kolo:

Subota:

Totenhem - Čelsi 1:1

(Sigurdson 19 - Teri 65)

Mančester Junajted - Vest Bromvič 1:2

(Runi 57 -Amalfitano 54, Berahino 67)

Aston Vila - Mančester Siti 3:2

(Ahmadi 51, Bakuna 74, Viman 76 - Ture 45, Džeko 57)

Fulam - Kardif 1:1

(Ruiz 45 - Kaulker 12)

Sautempton - Kristal Palas 2:0

(Osvaldo 47, Lambert 49)

Hal - Vest Hem 1:0

(Brejdi 12)

Svosni - Arsenal 1:2

(Dejvis 82 - Gnabri 58, Remzi 62)

Nedelja:

Stouk - Norič (14:30)

Sanderlend - Liverpul (17:00)

Ponedeljak:

Everton - Njukastl (21:00)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA