SUPERLIGA: Partizan gostuje Vojvodini, Zvezda bez prava na grešku protiv Spartaka

Derbi mečevi sedmog kola Jelen Superlige igraju se u Novom Sadu (17.00) i Beogradu (19.00)

  • 1

Zbog predviđene Parade ponosa u Beogradu koja na kraju nije ni održana (bar u subotu), kompletno sedmo kolo Jelen Superlige na programu je danas, a derbi mečevi igraju se u Novom Sadu i Beogradu.

Vojvodina će na svom "Karađorđu" pokušati da sačuva sva tri boda od šampiona Partizana (17.00, Arena 3), dok subotički Saprtak gostuje Crvenoj zvezdi (19.00, Arena 1).

Crno-beli će peti uzastopni trijumf pokušati da ostvare na veoma teškom gostovanju. Mada je u upravama oba kluba manje ili više turbulentno, obe ekipe najavljuju angažovan nastup i ofanzivnu igru.

Iz novosadske ekipe svoj optimizam širi Petar Škuletić, strelac za Vojvodinu na mečevima sa Spartakom i Novim Pazarom.

- Po mom mišljenju, u kvalitetu smo izjednačeni. Partizan poslednjih godina dominira u domaćem prvenstvu i kao branilac titule zaslužuje poštovanje. Opet, ni Partizan ne može da bude bezbrižan. Vojvodina je letos u Evropi pokazala koliko može - prenosi "Žurnal" reči Škuletića, koji uverava da njegova ekipa može da pokaže igru kao protiv Burse u Turskoj u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Iz tabora crno-belih poručuju da protiv Vojvodine moraju da pokažu zašto su prvi na tabeli.

- Hoćemo da dokažemo da zaslužujemo prvo mesto. Da bi utakmica dobila formu spektakla, potrebno je i da Vojvodina bude kao u evropskm izdanjima. Ako budemo pravi, verujem u nastavak uspešnog niza  poručio je Nemanja Kojić, koji najavljuje bolju realizaciju napada.

Interesantan podatak je da ukoliko mladi Andrija Živković, maloletno otkrovenje Partizana, i večeras postigne gol, peti na isto toliko mečeva, izjednačiće se se Senegalcem Laminom Dijarom.

NA "MARAKANI" VADE KESTENJE IZ VATRE

Na "Marakanu" u najgorem trenutku stiže subotički Spartak, koji posle uvodna tri poraza, a potom i dve pobede (jedne u Kupu) može da bude opasan rival po Zvezdu. Posle kikseva protiv Donjeg Srema i Voždovca, crveno-beli prosto nemaju pravo na grešku, jer je strpljenje na izmaku.

- Ne možemo računati na slab dan Zvezde, naprotiv, ona će biti sigurno dosta motivisana, da pred svojim navijačima prekine niz loših rezultata, i sa te strane je apsolutni favorit - smatra trener Subotičana Petar Kurćubić.

Jedan od najboljih pojedinaca crveno-belih Miloš Ninković pod znakom je pitanja za večerašnji meč jer ima bolove u leđima, pa bi trebalo očekivati Vukana Savićevića na njegovom mestu u veznom redu. Kapiten Nenad Milijaš će posle prošlonedeljne pauze biti na raspolaganju trener Slaviši Stojanoviću, a posle virusa se bolje oseća i Nejc Pečnik.

- Mora da se pobedi. Znam da nije lako kad se juri prednost, a i sam sam ovih dana skupljao energiju da budem na visini zadatka. Bitno je da pokažemo smirenost i budemo organizovanoi u napadu. Najbitnije je uvećati bodovni saldo. Smatram da smo spremni za ovu misiju, a znamo da i navijači od nas očekuju pun pogodak - rekao je Pečnik za "Sport".

Parovi sedmog kola Jelen Super lige:

Donji Srem - Voždovac 15.30

Jagodina - Novi Pazar 15.30

Javor - Radnički Niš 15.30

Napredak - Čukarički 15.30

OFK Beograd - Rad  15.30

Vojvodina - Partizan 17.00

Crvena zvezda - Spartak 19.00

Sloboda - Radnički Kragujevac 19.00

TABELA:  Partizan 16, Čukarički 14, Radnički Niš 10 (-1), Novi Pazar 10, Crvena zvezda 10, Voždovac 9, Vojvodina 9 (-1), Jagodina 8, Napredak 7, Javor 7, Spartak 7, OFK Beograd 6, Radnički Kragujevac 6, Rad 4, Sloboda 3, Donji Srem 3.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Abc

    29. septembar 2013 | 13:40

    E moja Zvezdo,sta si dozivela.Igras protiv jedanaestoplasiranog tima,i to ti je derbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA