KOLAKOVIĆ: Medalja je osvojena srcem

- Znali smo da ćemo morati da napravimo čudo ako želimo odličje i u tome smo uspeli - rekao je naš selektor posle pobede nad Bugarskom i osvajanja desete medalje na šampionatima Evrope

  • 0

Selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije Igor Kolaković ocenio je da je bronzana medalja na prvenstvu Evrope, posle maksimalne pobede (3:0), osvojena srcem.

- Momci su svim srcem želeli medalju. Znali smo da ćemo morati da napravimo čudo ako želimo odličje i u tome smo uspeli - rekao je naš selektor posle pobede nad Bugarskom i osvajanja desete medalje na šampionatima Evrope dodavši:

- Bugari su slovili za favorite posle pobede nad Nemcima i Poljacima, a i posle sinoćnje tvrde utakmice sa Italijanima. Mi smo s druge strane, stvarno želeli ovu medalju. Ponosan sam na igrače koji su bili maksimalnio posvećeni i skoncentrisani. Svaka im čast na tome.

Najefikasniji sa 22 poena u trijumfu protiv komšija Aleksandar Atanasijević naglasio je da je ovo "nestvarni uspeh", s obzirom na to da ga je ostvarila potpuno podmlađena reprezentacija.

- Dali smo sve od sebe, uzdigli smo se posle poraza od Rusije i iako smo u trećem setu imali blagi pad, ova bronza na kraju nam sija kao zlato - rekao je Atanasijević.

Nikola Kovačević je ocenio da je današnji meč bio sigurno jedan od najboljih na šampionatu.

- Bronza je veliki uspeh s obzirom da je naš cilj bio ulazak u polufinale. Mislim da smo ovom bronzom svi srećni - i mi i cela Srbija - rekao je Kovačević.

Debitant na evropskom šampionatu Srećko Lisinac naglasio je da je najvažnije to što se ekipa oporavila od poraza od Rusije i da je uspela da se maksimalno skoncentriše na današnji meč.

- Ovo mi je prvo veliko takmičenje sa seniorskom reprezentacijom i svakako najveći podstrek za nastavak karijere - rekao je Lisinac.

(Telegraf/Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA