"Odbojka zaslužuje veću pažnju!"

- Mi osvajamo medalje na takmičenjima već 18 godina i ovo je samo početak, ali ne znam šta još treba da uradimo. Mi se izvinjavamo kada budemo četvrti, dok neko kad osvoji bilo koje mesto to se proglasi za uspeh - rekao je Aleksandar Boričić, predsednik OSS

  • 0

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije Aleksandar Boričić ukazao je javnosti na dočeku bronzanih odbojkaša da taj sport zaslužuje veću pažnju i podršku javnosti, s obzirom na rezultate koje reprezentacija postiže u poslednjih 18 godina.

- Nismo otišli na Evropsko prvenstvo sa pažnjom, a to nije prvi put. Mora da se napravi ravnoteža između dva takmičenja. Odbojka zaslužuje respekt i veću pažnju. Mi osvajamo medalje na takmičenjima već 18 godina i ovo je samo početak, ali ne znam šta još treba da uradimo. Mi se izvinjavamo kada budemo četvrti, dok neko kad osvoji bilo koje mesto to se proglasi za uspeh. Hvala državi, sponzorima, ali to je malo u odnosu na najjače odbojkaške saveze. Ne tražim pomoć, već veću podršku - rekao je Boričić na konferenciji za medije na aerodromu Nikola Tesla.

On je dodao da je na EP u Poljskoj i Danskoj nacionalni tim otišao sa najboljim igračima, jer se svi rado odazivaju i igraju za reprezentaciju.

- Čestitam igračima koji su bili sa nama, ali i onima koji nisu, svim članovima odbojkaške federacije i klubovima u Srbiji, koji su zaslužni za osvajanje medalje. Mi smo jedna velika porodica i svaka medalja je vlasništvo svih nas. Neko je igrao više, neko manje, ali svi zaslužuju pohvale -rekao je Boričić.

Najbolji bloker Evropskog prvenstva Srećko Lisinac istakao je da se potajno nadao osvojenoj medalji.

- Prelelep je osećaj vratiti se sa EP, doneti medalju i videti da veliki broj ljudi prati odbojkašku reprezentaciju. Gajili smo nadu da možemo da osvojimo neku od od medalja, iako o tome nismo razgovarali uoči šampionata. U svaki odlučujući meč ušli smo maksimalno angažovano što nam se na kraju vratilo - rekao je Lisinac.

Još jedno novo ime u prvoj postavi “orlova” Nikola Jovović nije krio zadovoljstvo zbog osvojene bronzane medalje.

- Ovo je bio dugačak put za nas, dosta toga smo se odrekli preko leta. Bili smo u dobroj formi tokom priprema i na šampionatu, nismo najbolje počeli takmičenje, ali verovali smo u uspeh i to se na kraju obestinilo. Izvukli smo se par puta iz teških situacija, pokazali da možemo da se vratimo i da je svetla budućnost pred nama - rekao je Jovović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA