Nijedan odbojkaš nikada nije odbio poziv u reprezentaciju!

Problemi s kojim se suočavaju fudbalski, košarkaški i rukometni selektori - nemogući su u odbojci

  • 3

Koliko smo samo prethodnih godina kukali na pojedine fudbalere, košarkaše, rukometaše, čudili se njihovim odlukama da ne igraju za Srbiju u godinama kada mogu najviše da pruže... Takvih problema nema u odbojkaškom svetu, tačnije u odbojkaškoj reprezentaciji Srbije, koja je osvojenom bronzanom medaljom na Evropskom prenstvu nastavila da ulepšava sport u zemlji.

Taj fenomen medalja sporta koji je drastično popularizovan u Srbiji, od generacije braće Grbić, Tanaskovića, Boškana, Bržovića, sredinom devedesetih godina nije slučajan. Možda najjači razlog leži u koheziji koja vlada čitavim sportom. Šta tek reći za podatak koji je izneo Lazar Grozdanović, jedan od najvećih odbojkaških stručnjaka koje je naša zemlja imala.

Vest da nijedan odbojkaš nikada nije odbio igranje za reprezentaciju zaslužuje svaku pohvalu.

- Koliko se ja sećam, nijedan igrač nikada nije odbio da igra za reprezentaciju. To se u našem sportu doživljava kao stvar časti i prestiža - rekao je Lazar Grozdanović za Naše novine, selektor prilikom osvajanja prve medalje naše odbojke na EP 1975. godine.

- Videli ste koliko je Dušan Ivković imao problema pre početka Evrobasketa. Toga u odbojci nema - kratko i jasno poentirao je Grozdanović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf/Naše novine)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srb

    1. oktobar 2013 | 08:49

    Zato sto su face i pravi sportisti a ne ko manekeni kosarkasi i fudbaleri,cast pojedincima...mslm da nikada ni u vaterpolu ni rukometu niko nije odbio poziv za repr

  • Ludilo

    1. oktobar 2013 | 11:02

    Carevi!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA