Troicki kod sudije: Nadam se da će poništiti presudu o dopingu!

Srpski teniser pojaviće se 9. oktobra pred Međunarodnim sudom za arbitražu u sportu u Lozani, povodom žalbe koju je podneo na odluku ITF-a da ga suspenduje

  • 1

Srpski teniser Viktor Troicki pojaviće se 9. oktobra pred Međunarodnim sudom za arbitražu u sportu u Lozani povodom njegove žalbe na odluku Međunarodne teniske federacije da ga suspenduje na 18 meseci zbog kršenja antidoping pravilnika.

Podsetimo, Troicki je suspendovan jer na Mastersu u Monte Karlu u aprilu ove godine nije dao uzorak krvi.

- Osećam olakšanje jer konačno imamo datum. Ovo je bio veoma dug period čekanja i trudio sam se da ostanem fokusiran i nastavim s treninzima - rekao je Troicki, koji zbog suspenzije nije smeo da prisustvuje meču Dejvis kupa između Srbije i Kanade u "Kombank Areni".

On je naglasio da suđenje u Lozani čeka sa velikim samopouzdanjem.

- Imam potpuno poverenje u sudije. Nadam se da će odlučiti pravedno i da će ih u tome rukovoditi samo istina. Ne mogu ni da pomislim na drugačiji ishod suđenja - rekao je Troicki.

On je naglasio da je prvi teniser sveta Novak Ðoković prvi potpisnik zahteva više od 50 elitnih tenisera za uvođenje novih pravila u sistem antidoping kontrole.

- Igrači zahtevaju da glavni supervizor ATP turnira ubuduće bude pozvan da dođe u kontrolnu antidoping stanicu, ukoliko iskrsne neki problem - rekao je Troicki.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zullu

    1. oktobar 2013 | 23:53

    Oće al malo sutra...Samo ti zevaj po splavovima pa će igraš tenis.Mora da se trenira burazeru...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA