LE: Siti napada trofej koji bi Porto da sačuva

Kolarov i Savić najavljeni za večerašnji revanš engleskog tima i portugalskog prvaka u Mančesteru (18,00)

  • 0

Večeras se igra najzanimljiviji revanš šesnaestine finala Lige Evrope u fudbalu. Vodeći tim engleskog prvenstva Mančester siti u 18 časova dočekuje portugalskog prvaka Porto s lepom prednošću iz prve utakmice (2:1).

Ostali mečevi su sutra, a Siti igra dan ranije pošto je i njegov gradski rival Mančester junajted domaćin. Na „Old Traford“ dolazi prežaljeni Ajaks, prvak Holandije, koga je šampion Engleske rutinski savladao u Amsterdamu sa 2:0. Sva četiri pomenuta su se prebacili u Ligu Evrope, pošto su u Ligi šampiona bili trećeplasirani u grupi.

Porto ne gubi nadu da će da nastavi borbu da sačuva trofej u drugostepenom takmičenju Evropske fudbalske unije (Uefa).

– Možemo da pobedimo Siti. To nije jednostavno, ali je realno. U prvoj utakmici smo zaslužili nerešeno. Timovi su izjednačenog kvaliteta, što nam daje šansu. Ne bojimo se atmosfere na stadionu. Često smo igrali s najjačim evropkim klubovima i nikada nam domaća publika nije bila problem. Smatram da će se igrati otvoreno, a nama bi mnogo značio brzi gol – rekao je zamenik kapitena Porta Žoao Motinjo, igrač sredine terena.

Napadač portugalskog prvaka tenkovske građe Halk je izjavio:

– Spreman sam da izađem na teren i kao golman samo da prođemo dalje.

Porto ne može da računa na brazilskog desnog beka Danila, pojačanja iz južnoameričkog šampiona Santosa, koji je povredio ligamente na prvoj utakmici (napustio teren već u 22. minutu). Sigurno je da bi mu i večeras dobro došao austrijski napadač Mark Janko, pridošlica iz Tventea, ali on nema pravo da igra pošto je nastupao za holandskog viceprvaka ove sezone u Evropi.

Trener Mančester sitija Italijan Roberto Manćini ima svoju računicu.

– Nismo imali sreće u Ligi šampiona, ali nam je sada cilj da osvojimo Ligu Evrope. To neće biti lako, pošto ima nekoliko timova najviše klase, ali Siti hoće u finale u Bukureštu – kategoričan je Manćini.

Utakmica na stadionu „Dragao” imala je i „treće poluvreme”. Uefa je pokrenula postupak protiv Porta pošto se Mančester siti žalio zbog rasističkog skandiranja publike na račun Marija Balotelija i Jaje Turea.

U timu domaćina su najavljena oba srpska internacionalca, Aleksandar Kolarov, koji je u Portu ušao u 83. minutu umesto španskog napadača Davida Silve, i Stefan Savić, koji nije igrao.

Mančester siti: Hart, Ričards, Kolarov, Savić, Kompani, Milner, Ture, Beri, Džonson, Agero, Džeko.

Porto: Elton, Sapunaru, Majkon, Rolando, Aleks Sandro, Fernando, Motinjo, Lučo Gonzalez, Varela, Halk, Džejms.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA