S Kolakovićem kod frizera: Ošišao sam Bugare, ali ne menjam frizuru! (FOTO)

- Iako neki od ovih momaka nemaju ni 22, 23 godine, cilj je da već u Riju konkurišemo za medalju, a vrhunac njihove karijere mogle bi da budu Olimpijske igre 2020. godine - rekao je za Telegraf na neobičnoj lokaciji selektor odbojkaške reprezentacije

  • 0

Selektora odbojkaške reprezentacije Srbije Igora Kolakovića, dan posle povratka u Beograd sa Evropskog prvenstva na kojem su "orlovi" osvojili bronzanu medalju, reporter Telegrafa zatekao je u jednom frizerskom salonu.

Naravno, posle odličnog uspeha, idealna je prilika da se razgovara o još svežim utiscima sa EP.

Dobro raspoloženi selektor Kolaković nije se prilikom susreta u frizerskom salonu šišao, već je čekao suprugu Sandru, nekadašnju rukometašicu Jugoslavije, a sada reprezentativnog trenera rukometašica Crne Gore.

- "Ošišao" sam Bugare, ali nema potrebe da menjam svoju frizuru - rekao nam je kroz osmeh selekor Kolaković.

- Velika motivacija ovih momaka da se sa Evropskog prvenstva vrate s medaljom je presudila u meču za bronzu. Naša želja i htenje za pobedom nad Bugarima i bronzanom medaljom, koju smo u jednom trenutku samo mogli da sanjamo, bila je tolika da smo sav svoj kvalitet pokazali u tom meču koji je, po mojoj oceni, bio najbolji na šampionatu.

Utisci posle još jednog uspeha srpske odbojke još se nisu slegli, a deo igrača i selektora Kolakovića već očekuju nove obaveze.

- Evropsko prvenstvo je bilo jedan vanserijski događaj, ne samo zbog našeg rezultata, i još smo pod utiskom svega što se izdešavalo. Već u oktobru nas očekuje Svetsko prvenstvo za igrače do 23 godine u Brazilu, na kojem će nastupiti čak šest igrača koji su prošli kroz pripremni period ili su učestvovali na prvenstvu u Poljskoj i Danskoj - rekao je Kolaković.

Iako je seniorska reprezentacija Srbije osvojila treće mesto u Evropi, moraće kroz kvalifikacije da izbori plasman na sledeće prvenstvo sveta.

- U januaru sledi važan kvalifikacioni turnir za odlazak na prvenstvo sveta, na kojem će samo jedna selekcija obezbediti vizu za Poljsku 2014. godine.

- Ove godine je uvedeno pravilo da samo prve dve reprezentacije sa prvenstva Evrope ne igraju kvalifikacije - istakao je Kolaković, i dodao da promene pravila ni ranije nisu išla na ruku našim odbojkašima.

- Kada smo bili prvaci Evrope u Beču, morali smo da igramo kvalifikacije za olimpijske igre, a pobednik sledećeg prvenstva Evrope će izboriti direktnu vizu za Rio. Ipak, pravila su postojala i pre početka prvenstva. Odbojkaška federacija traži da se kroz kvalifikacije ide na velika takmičenja, na taj način se pruža šansa svima, što je, po mom mišljenju, dobar princip!

Trojica najmlađih reprezentativaca Srećko Lisinac, Nikola Jovović i Aleksandar Atanasijević osvojili su i individualne nagrade na prvenstvu u Danskoj i Poljskoj. Srbija ne mora da brine za budućnost odbojke?

- Jako su mladi, ali ambicija je da se već u Riju reprezentacija Srbije nađe među kandidatima za medalje. Međutim, oni sigurno mogu da izguraju još dva olimpijska ciklusa, pa bi kruna njihove igre u reprezentaciji mogla biti Olimpijada 2020. godine - zaključio je Kolaković.

Bronzanu medalju najbolji srpski odbojkaši su selektorom i užim rukovodstvom saveza zajedno proslavili u hotelu Radmilovac, a potom su igrači produžili u klub "MR Stefan Braun".

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Petar Milinković)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA