Milan do boda sa penala, Arsenal preslišao Napolitance (VIDEO)

Golom Balotelija u 92. minutu ''rosoneri'' izbegli poraz od Ajaksa (1:1). Arsenal za 12 minuta prvog poluvremena preskočio Napolitance. Dortmund i Čelsi očekivano, minimalac Barse

  • 3

Noć preokreta i ubedljivih rezultata! Utakmicama u grupama E, F, G i H odigrano je drugo kolo Lige šampiona u kojem su gosti imali više razloga za zadovoljstvo.

Čelsi je ubedljivo slavio u Bukureštu sa 4:0, Atletiko je posle preokreta pobedio Porto u Lisabonu (2:1), dok je Barselona s igračem više slavila u Glazgovu (1:0). Sigurne pobede kod kuće ostvarili su Borusija protiv Marseja (3:0) i Arsenal protiv Napolija (2:0) u jednom od derbija drugog kola.

Najviše bure viđeno je u Amsterdamu, gde je Milan remizirao s Ajaksom (1:1), a oba gola viđena su u nadoknadi vremena. Najpre je Densvil posle kornera u 90. minutu savladao Abijatija, da bi samo dva minuta kasnije, posle spornog jedanaesterca, Baloteli doneo bod Milanu.

Barselona je s minimalnim rezultatom (1:0) slavila na "Seltik parku", gde su navijači priredili spektakl, ali pitanje je kako bi Katalonci prošli da domaći tim u 59. minutu nije ostao bez prestrogo isključenog Brauna.

Po ko zna koji put u karijeri, Nejmar je simulirao faul, a sudija se upecao i pokazao Braunu put u svlačionicu. Strelac gola odluke bio je Fabregas u 76. minutu.

U grupi F viđene su ubedljive pobede domaćina. Arsenal je već posle prvih 15 minuta rešio pitanje pobednika na ''Emiratima'' protiv Napolija. Najpre je Ozil, na asistenciju Ramzija, postigao svoj peti gol u LŠ, da bi Žiru nastavio impresivni niz i u 12. minutu postavio konačni rezultat.

U timu Napolija nije bilo nesuđenog pojačanja ''tobdžija'' Gonzala Iguaina, što se i te kako videlo u napadu Napolitanaca.

Borusija je bez većih problema savladala Marsej sa 3:0 uz dva gola Levandovskog i jedan Rojsa, koji je iz velike daljine savladao nespretnog Mandandu.

Čelsi je posle poraza od Bazela u prvom kolu demolirao Steauu na mestu gde je prošle sezone izgubio u LE sa 1:0. Ovoga puta bilo je 4:0 za ''plavce'' u čijim redovima je Bane Ivanović odigrao ceo meč. Dvostruki strelac je bio Ramireš uz gol Lamparda i autogol Georgievskog.

Meč između Bazela i Šalkea, koji je prekinut u četvrtom minutu zbog transparenta upućenog "Gaspromu", očekivano je pripao Nemcima, koji su slavili sa 1:0 golom Drekslera u 54. minutu i tako izbili na čelo tabele sa šest bodova.

Veliki preokret viđen je na meču Porto - Atletiko Madrid koji su gosti dobili sa 2:1 uprkos minusu na poluvremenu. Martinez je u 16. minutu doveo šampiona Portugalije u vođstvo, da bi najpre Godin u 58. minutu izjednačio, a Arda Turan u 87. minutu potvrdio da se Atletiko nalazi u fenomenalnoj formi.

Bio je ovo osmi meč ''jorgandžija'' u svim takmičenjima uz impresivan niz od osam pobeda. Nešto ranije Zenit i Austrija su odigrali meč bez golova.

GRUPA E:

Bazel–Šalke 0:1

(Draksler 54)

Steaua–Čelsi 0:4

(Ramireš 20, 54, Georgievski 44ag, Lampard)

GRUPA F:

Borusija D. – Olimpik M. 3:0

(Levandovski 21, 80 pen, Rojs 52 )

Arsenal–Napoli 2:0

(Ozil 8, Žiru 12)

GRUPA G:

Zenit – Austija Beč 0:0

Porto – Atletiko Madrid 1:2

(Martinez 16 - Godin 58, Turan 87)

GRUPA H:

Ajaks–Milan 1:1

(Densvil 90 - Baloteli 92)

Seltik–Barselona 0:1

(Fabregas 76)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA