KOVAČEVIĆ: Nisam "grobar"!

- Bilo mi je smešno koliko ljudska mašta može da bude bujna. "Zvezdaš sam odmalena i sve to oko Partizana je čista glupost - rekao je fudbaler "crveno-belih"

  • 0

Fudbaler Crvene zvezde Aleksandar Kovačević smatra da je ekipa posle dve pobede bez primljenog gola počela da tempira formu, i uverava da će biti spremna za "večiti" derbi.

Kovačević je za "Sport" rekao da jedva čeka okršaj s Partizanom, i još jednom opovrgao letošnje priče pri transferu u Zvezdu da je navijač "crno-belih".

- Da, došle su i do mene te priče... Bilo mi je smešno koliko ljudska mašta može da bude bujna. "Zvezdaš" sam odmalena i sve to oko Partizana je čista glupost. Niko iz Spartaka me čak nije pitao ni da li bih razmislio o prelasku u Humsku. Znali su kakav će biti moj odgovor.

Fudbaler je na pitanje zašto je kao predvodnik Zvezdine generacije "1992" morao da ode iz kluba (u Spartak), pa da se posle za njegov povratak plaća obeštećenje, odgovorio:

- Tadašnja uprava je rasturila celu moju generaciju, koja je bila odlična, s Đuričićem, Ćosićem, Despotovićem, Mrkelom... Za moj odlazak su krivi Vladan Lukić i Ivan Adžić, koji me kao tadašnji predsednik i sportski direktor nisu udostojili ni razgovora. Sastao sam se samo s Goranom Negićem, koji mi je preneo njihovu ponudu jednogodišnjeg ugovora i da idem na pozajmicu, što nisam hteo da prihvatim.

- Otkako sam otišao s "Marakane", u januaru 2012, verovao sam da ću se vratiti. Ceo život sam proveo u Zvezdi i zna se koliko svi mi koji smo odrasli ovde sanjamo da postanemo prvotimci. Meni se posrećilo, ali sam znao da ću u Spartaku morati da budem i duplo bolji od drugih da bih zaslužio poziv za povratak. Nažalost, težak je taj krst koji nosimo mi kao Zvezdina deca i mnogi nikada ne dobiju priliku.

Zašto je tako?

- Postoje mnogi razlozi, ali ne treba gledati u prošlost, već da se greške isprave. Kako Partizan svake godine izbaci po jednog odličnog klinca iz svojih redova? Zašto ne bi mogla i Zvezda, kad imamo odličnu školu, vanserijske talente. Samo im treba pružati šansu, a svaki Zvezdin klinac će dobro znati kako da se oduži svom klubu - rekao je Aleksandar Kovačević, otkrivši da mu je nadimak "Aca Tenk" dao trener Toma Milićević.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA