ĐOKOVIĆ U ČETVRTFINALU: Verdasko igrao kao Nadal, ali je Novak bio jači!

Do ludila je kinesku publiku dovodio Španac sa stizanjem svega i svačega. Broj 1 se i sa tim izborio: 7:5; 2:6, 6:2! Za polufinale sa Kverijem

  • 0

Jutro je počelo nestvarno dobrom igrom Jelene Janković, nastavio ga je Novak Đoković na turniru u Pekingu.

Đoković je u četvrtfinalu turnira u Pekingu i to je najvažnije. Pobeda u tri seta nad Fernandom Verdaskom od 7:5, 2:6, 6:1 biće brzo zaboravljena, ali je najvažnije da je ostvarena.

Novak nastavlja put ka odbrani titule u glavnom gradu Kine koja bi mogla da mu sačuva prvo mesto na ATP listi bar za još jednu nedelju.

Znali smo da je Verdasko jedan od najnezgodnijih Novakovih rivala, ali da će se ovako isprsiti pre Đokovićem i punom halom navijača srpskog tenisera, nismo očekivali.

Đoković je u prvom setu rano imao brejk prednosti, ali ga izgubio pri rezultatu 4:2. Činilo se da je tajbrejk neminovan na osnovu onoga što se događalo na terenu, ali je Novak set rešio u 12. gemu.

Usledio je jak udarac Španca. Na brzinu je smotao Novaka, dobio ga sa 6:2 i prilično uspaničio kinesku publiku koja je mahom bila na strani srpskog tenisera.

 

Nije bilo razloiga za to, jer je Đoković u odlučujućem setu demonstrirao igru podsetivši na meč sa Rosolom pre dva dana., Brzo i ubedljivo, stigao je do 3:0 i praktično bez problema rešio 11 duel sa Verdaskom ostvarivši sedmu pobedu.

U četvrtfinalu Đoković će igrati protiv Sema Kverija.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA