Partizanov dres skuplji od Zvezdinog, a samo 260 dinara jeftiniji od Čelsijevog!

Englezi si uporedili cene dresova najvećih timova Evrope, a mi smo u trku uključili Zvezdu i Partizan. Zaključak: cene kod večitih su previsoke, s obzirom na kvalitet igara i rezultate dva kluba

  • 6

Činjenica je da za svakog navijača "parče tkanine" s bojama voljenog kluba predstavlja svetinju, ali da li je moguće da su dresovi engleskih giganata Čelsija, Arsenala i Mančester junateda jeftiniji od Zenitovog, Bazelovog i Steauinog za čak 25 odsto!

Svi smo dobro upoznati s činjenicom šta znači fanatizam među svima onima kojima je sport, a posebno fudbal, u krvi. Stoga ne čudi činjenica zašto klubovi širom Evrope dižu cenu svojih oficijalnih proizvoda i na taj način pune svoju kasu.

Ono što je svakako najomiljenije za svakog navijača, a pomalo i stvar prestiža, jeste imati originalni dres koji nose njihovi idoli na terenu. Još ako je u pitanju oprema koju "zaposleni" u klubu koriste baš te sezone, zadovoljstvo dostiže vrhunac.

Nije tajna da uspesi kluba doprinose povećanju navijačke armije, jer koliko god se strast prenosila s kolena na koleno psiholozi kažu da se u najvećem broju slučajeva navija za onog ko je i najbolji.

Upravo zbog te činjenice klubovi koji godinama igraju Ligu šampiona nemaju potrebu da ljute svoje fanove i podižu cenu opreme. Tako za crveni ili plavi dres bilo koje od ekipa iz Mančestera treba izdvojiti 55 funti, a za londonski plavi i crveni po 50 funti.

S obzirom na to da navijači Zenita, Bazela i Steaue tek ulaze u fazu privikavanja na učešće u najjačem evropskom takmičenju, uprave još uvek koriste celu situaciju i za dresove traže redom 87, 81 i 78 funti.

Čelnici ruskog i rumunskog prvaka su nemilosrdni, iako se može reći da su primanja njihovog navijačkog staleža dosta manja nego u Engleskoj. Prosečna mesečna zarada u Švajcarskoj je svakako najveća, ali se popularnost Bazela ne može porediti sa bilo kojim klubom iz trenutno najjače lige na svetu, a kamoli onima iz velike četvorke.

Kada je Srbija u pitanju naravno da ništa nema veze sa zaradom stanovništva, najvišu cenu dresova drži aktuelni Šampion Partizan od nekih 48 funti po komadu. Za crveno-belu opremu kluba sa "Marakane" mora da se izdvoji 44 funte, što je svega desetak manje nego recimo cena dresa najtrofejnijeg kluba u istoriji Engleske.

Činjenica je da je razmišljanje svakog prosečnog biznismena u Srbiji da podizanjem cene proizvoda za mali vremenski period dođe do profita, ali s obzirom na to u kakvoj se situaciji nalaze naša dva najpopularnija kluba bolje bi im bilo da se okrenu zaradi na prodajni kvantitet.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(F. H)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ratar

    5. oktobar 2013 | 11:24

    Partizanov dres je Adidas a Zvezdin Puma. Kao Audi I Fiat.

  • delije1989

    5. oktobar 2013 | 12:46

    Ratar da znas nije vazna marka nego igre džaba i puma i adidas kad negiraju ligu sampiona

  • Milan

    5. oktobar 2013 | 13:21

    Pa i treba da bude skuplji ! Oduvek su krpe za prasinu bile jeftinije od ostalih stvari !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA