Noletova "Drugarijada" okupila više od 50 mališana iz Srbije (FOTO)

Fondacija "Novak Đoković" priredila je ovaj događaj sa željom da pruži priliku deci da se tokom četiri dana upoznaju, druže, ovladaju novim veštinama, zajedno igraju, stvaraju, uče jedni od drugih i jedni sa drugima

  • 0

Kamp prijateljstva pod nazivom "Drugarijada", koji je organizovao najbolji teniser sveta Novak Đoković, okupio je na Kopaoniku preko 50 mališana, učenika mešovitih odeljenja nižih razreda iz tri seoske osnovne škole, iz opština Knić, Ljig i Raška.

Fondacija "Novak Đoković" priredila je ovaj događaj sa željom da pruži priliku deci da se tokom četiri dana upoznaju, druže, ovladaju novim veštinama, zajedno igraju, stvaraju, uče jedni od drugih i jedni sa drugima, kroz niz zabavnih, kreativnih radionica i aktivnosti.

Po dolasku u hotel "Konaci", gde su smešteni tokom boravka na Kopaoniku, dečaci i devojčice su učestvovali u radionici gde su se jedni drugima predstavljali na zanimljive načine. Svako je dobio svog "tajnog drugara", napravili su bedževe sa ličnim imenima i upoznavali se sa ekosistemom ove planine.

Sunce i lepo vreme je mališanima omogućilo da u potpunosti danas izvedu brojne igre na spoljašnjim terenima ispred hotela - "Između dve vatre", kao i druge zanimacije, radionice, plesne igre, dok će do kraja druženja u nedelju napraviti i zajedničko umetničko delo - Drvo drugarstva. Večeri su "rezervisane" za revije frizura, šešira i maski, druženja...

Tokom Drugarijade (od 3. do 6. oktobar) promoviše se drugarstvo, fer-plej, razumevanje i prihvatanje različitosti, zdrava ishrana, ali se jača timski duh i razvija ekološka svest.

"Jedini način da imaš dobrog druga, jeste da budeš dobar drug", kaže jedna lepa kineska narodna izreka.

Kopaonik je simbolično izabran kao mesto prve Drugarijade jer je tu Novak Đoković odrastao i naučio svoje prve teniske korake sa Jelenom Genčić.

Na ovu planinu u Srbiji se uvek rado vraća, tu je počeo da sanja svoj najveći san, i zbog svega toga je izrazio želju da se baš na ovom mestu održi prva Drugarijada. Fondacija "Novak Đoković" želela je da osnaži i drugu decu da sanjaju, poput Novaka.

Drugarijadu su podržali i kompanija Bambi, Lasta, MK Mountain Restort, Next, Lavirint, TG Commerce, Rosa, Delhaise Srbija, uz saradnike Centar za interaktivnu pedagogiju CIP i Mlade istraživače Srbije.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA