NADAL SMENIO NOLETA! Španac u finalu Pekinga za prvo mesto na ATP listi!

Posle predaje Tomaša Berdiha u polufinalu Pekinga Nadal za 40 bodova prestigao prvog reketa Srbije na ATP listi i tako zaustavio vladavinu Đokovića na 101. nedelji

  • 10

Srbija više nema prvog tenisera na svetu! Iako još nije zvanično, Španac Rafael Nadal preuzeo je tron od Novaka Đokovića posle 25 meseci pošto se plasirao u finale turnira u Pekingu.

Španski teniser se u finale plasirao najviše zahvaljujući povredi Tomaša Berdiha koji je, na kraju, predao meč pri rezultatu 4:2 za Nadala u prvom setu. Ovo je bila 25. pobeda Španca u sezoni, ali svakako jedna od najvažnijih pošto će se od ponedeljka ponovo vratiti na prvo mesto.

Meč u Pekingu počeo je razmenom brejkova, ali je Nadal vrlo brzo preuzeo inicijativu i agresivno i samouvereno napao protivnika. Da se meč neće završiti kako je prvobitno planirano bilo je jasno u pauzi između šestog i sedmog gema.

Češki teniser je u jednom trenutku zatražio medicinski tajm aut zbog bolova u leđima, napustio je teren i uputio se u svlačionicu. Nakon pet minuta pauze Berdih se vratio, odigrao četiri poena, ali dalje nije mogao.  Rekao je ''dosta'' i tako Španca lansirao na prvo mesto ATP liste.

Iako je pred početak turnira istakao da je Novaku teško uzeti prvo mesto, ispostavilo se da je Nadal to učinio za samo 37 minuta, koliko je trajao meč sa Berdihom. Plasmanom u polufinale Rafa je sakupio 11.160 bodova dok je Đoković ostao na 11.12o.

Priliku da se Nadalu donekle revanširao za skidanje sa trona Đoković će imati u finalu Pekinga, naravno ukoliko u polufinalu, koje je na programu u subotu od 13:30, savlada Rišara Gaskea.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strasan lav

    5. oktobar 2013 | 09:27

    Koliko kosta Berdihova "povreda"?

  • beograd

    5. oktobar 2013 | 09:27

    NO1E ! <3

  • Sashki

    5. oktobar 2013 | 10:58

    Kako su mi smesni ovi komentari bio je zaostajao toliko I toliko bodova. Ne razumete da je skoro propustio čitavu godinu zato je I zaostajao toliko . A sad mu ne može lakši put do vrha em sto je jedan od najboljih em sto ne brani jedan jedini poen. A novak se drzi na mestu skoro 2 godine a to nije lako. Videcemo kaki ce nsdal da opravda sve ove poene sledeće godine, a sto znaci da ce nole imati malo lakši put

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA