DA SE ZNA KO JE BROJ 1: Nole slistio Nadala u finalu Pekinga!

Posle više od sto nedelja provedenih na prvom mestu ATP liste Novak će od ponedeljka ponovo gledati u leđa Rafi Nadalu, ali je pobeda u Pekingu "smanjila" minus za 400 poena

  • 28

Posle sto i kusur nedelja na vrhu ATP liste Novak Đoković će u ponedeljak u leđa gledati Rafaelu Nadalu. Ovakav rasplet je bio očekivan pošto Španac ove sezone nije imao mnogo poena da brani, a ruku na srce, igrao je sjajno. Međutim, ova činjenica ne umanjuje značaj novog duela dvojice najboljih. Novak je ubedljivom, preciznom i mirnom igrom sa 2:0 (6:3, 6:4) pobedio Nadala, koji se u finalu Pekinga nije proslavio.

Novak je jedan od trojice tenisera koji je u 2013. godini pobedio Nadala, a posle drugog trijumfa razlika je 400 poena manja od one koja bi bila da je izgubio. Nole je u Pekingu došao do četvrtog trofeja, ukupno 39. u karijeri.

1. SET

Novak Đoković se opustio... Sada, kada zna da više nije prvi reket sveta možda može da igra opuštenije. U prvom setu je crtao po terenu, a Rafa, novi broj 1, nije znao gde da stane. Gde da krene...

Novak je u prva četiri servis gema izgubio samo jedan poen (16:1)! "V" kombinacije, pasing šotovi, skraćene lopte, reterni... Sve ga je služilo, a Rafa nije mogao da se oslobodi tempa i pritiska koji je Novak nametnuo.

Ova dvojica igrača na betonu su odigrali 18 mečeva. Nole ima tri pobede više, ali ga je Španac uvek dobijao na tlu Kine. Usput, dva poslednja meča dobio je Nadal - u Montrealu i na US Openu.

Rafa je u prvom setu mnogo grešio. Promašivao je forhende koje obične ne promašuje, dok je Novak igrao skoro perfektno.

2. SET

Kao i u prvom setu, Novak je Rafi oduzeo prvi servis, a onda znalački čuvao prednost. Činjenica da je Nadal tek kod 3:2 u drugom setu došao do 30 poena najbolje oslikava kako je Nole igrao.

Istina, Nadal je "živnuo" u ovom delu meča, ali je naš teniser pokazao zašto je sto i više nedelja bio najbolji. Međutim, sredinom seta stvari su se malo promenile. Nole je "spustio" nivo igre dok je Rafa isti podigao. Međutim, dve-tri greške Španca bile su lep poklon u duelu koji je mogao i da se produži.

Ovako, Novak Nadala pobeđuje i drugi put u sezoni, a razlika na ATP lisi je 400 bodova manja od one koja bi bila da je meč izgubio.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • srbija

    6. oktobar 2013 | 12:39

    Ovog nadalistu bi voleo da vidim vise nego ista uvek me je zanimalo kako izgleda govno koje vise voli nekog tamo a ne svoje SRAMOTA živeo nole i Srbija pa makar i bio posledni

  • Srbija

    6. oktobar 2013 | 11:34

    Idemoooo Nole, pokaži mu ko je veličina !

  • milica

    6. oktobar 2013 | 11:59

    Sunce nase najsjanije :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA