LŠ: Marsej odlučuje o sudbini Ranijerija, Šaćiri vreba "svoj" Bajern

Inter, koji šest mečeva ne zna za pobedu, gostuje Marseju, koji 15 utakmica ne zna za poraz., Bajern favorit u Bazelu (20:45)

  • 0

Interov trener Klaudio Ranijeri je u istom nebranom grožđu kao i mladi portugalski stručnjak Andre Viljas Boas u Čelsiju. Obojici se drma klupa i pitanje je hoće li uopšte dočekati revanš mečeve osmine finala Lige šampiona.

"Nero-azuri" su večeras gosti Marseja. Bazel, koji je uz kiparski Apoel najveće iznenađenje najjačeg evropskog klupskog takmičenja, dočekuje Bajern. Oba meča počinju u 20:45 časova.

Marsej - Inter

Inter muku muči u italijanskom prvenstvu. Od pobede protiv Lacija na "San Siru" pretprošlogodišnji prvak Evrope ne zna za uspeh već šest utakmica. Dva poslednja meča je izgubio kod kuće, protiv timova koje je morao da dobije (Novara 1:0, Bolonja 3:0). U nedelju, u sledećem kolu, ide na noge zahuktalom Napoliju, koji ga je pre mesec dana u Napulju izbacio u četvrtfinalu kupa s 2:0, golovima urugvajskog napadača Edisona Kavanija.

S druge strane, Marsej u svim takmičenjima ne zna za poraz već na 15 mečeva (12 pobeda). Poslednji put je izgubio u pretposlednjem kolu u grupi Lige šampiona od Olimpijakosa (1:0) i to na svom "Velodromu"  još 23. novembra.

Trener francuskog tima Didije Dešan, koga je Ranijeri nasledio na Juventusovoj klupi 2007, opominje da je Inter opasan, bez obzira na niz loših rezultata.

- Inter će imati ozbiljan pristup utakmici. To je tim sa mnogo iskusnih igrača, koji su pre dve godine postali prvaci Evrope. Ne očekujte da ih crna serija u Italiji pokoleba u susretu s nama. Marsej mora da bude oprezan. Cilj nam je da ostvarimo što povoljniji rezultat za revanš - kazao je Dešan.

- Očekujem da protiv Marseja krenu bolji dani za Inter. Očekujem reakciju igrača. Ovo je meč koji bi trebalo da nas trgne. Izgubili smo neke utakmice u prvenstvu u kojima smo bili viđeni kao pobednici, ali sa dve - tri pobede u sledećim mečevima mi već hvatamo priključak za vodećima - optimista je Ranijeri, jer Inter ima samo šest bodova manje od trećeplasiranih Udinezea i Lacija, a to mesto vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Ohrabrujuće vesti za "nero-azure" su povratak u tim Dejana Stankovića i Argentinca Valtera Samuela, kao i njegovog zemljaka Dijega Milita, koji nisu igrali protiv Bolonje.

Sastavi timova:

Marsej: Mandanda, Aspilikueta, Morel, Nkulu, Dijavara, Šerju, Dijara, A. Ajev, Valbuena, Amalfitano, Brandao.

Inter: Žulio Sezar, Majkon, Kivu, Samuel, Lusio, Kambijaso, Stanković, Zaneti, Obi, Snajder, Milito.

 

Bazel - Bajern 

Bajern je u Bazelovu kasu već ubacio 10 miliona evra, pošto od leta u njegove redove prelazi švajcarski reprezentativac albanskog porekla Šerdan Šaćiri (20), koji će večeras, uz Aleksandra Fraja, biti najveća opasnost po svoj budući tim.

Bajern je potpuni favorit, revanš igra kod kuće, ali ga na stadionu "Sveti Jakob" upozorava pad Mančester junajteda u takmičenju po grupama.

Bazel: Zomer, Abraham, Park, Štajnhefer, Dragović, Šaćiri, Hugel, Šaka, F. Fraj, A. Fraj, Štreler.

Bajern: Nojer, Rafinja, Lam, Badštuber, Boateng, Kros, Gustavo, Riberi, Miler, Roben, Gomez.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA