Stanković najavio suze u Novom Sadu: Ne žalim što oproštaj nije na Marakani! (FOTO)

Pamtim mečeve u Zagrebu sa Bosnom i Rumunijom. Kada saberem njih i Azerbejdžan, Kazahstan, debakl od Argentine, nemam za čim da žalim, rekao na poslednjoj konferenciji uoči jedne utakmice budući rekorder

  • 6

Legenda odlazi u penziju! Proslavljeni srpski reprezentativac Dejan Stanković održao je konferenciju za medije povodom oproštajnog meča za reprezetaciju nakon kojeg će postati fudbaler sa najviše odigrani mečeva za nacionalni tim.

Kao i uvek kada je razgovor sa novinarima u pitanju Stanković se trudio da odgovori na sva pitanja medija što nije izostalo ni pred meč sa Japanom.

- Jedva čekam da počne. Pričao sam sa ljudima iz Saveza i rekli su da će biti dosta iznenađenja. Emocije su tu i ponavljam jedva čekam da se nađem na terenu. Neću unapred da razmišljam o suzama, ali pretpostavljam da će biti - rekao je Stanković koji se osvrnuo i na rivala:

- Japan je rival po meri i jako ozbiljan tim kojeg predvodi iskusni trener Zakeroni. Imaju i odlične fudbalere, a Nagatomu sam rekao da ne zapinje dosta i prvih 15-20 minuta dok sam ja na terenu.

Na pitanje novinara da li ostaje žal što se ne oprašta na ''Marakani'' Stanković je odgovorio:

- Ja se opraštam od reprezentacije Srbije i po meni je Novi sad sasvim lepo mesto za odlazak u penziju. Naravno da sam na ''Marakani'' doživeo lepe trenutke. Na kraju, tu sam i debitovao - istakao je Deki i napomenuo mečeve koji su obeležili njegov reprezentativni ciklus:

- Najlepše su utakmice gde se odlazilo direktno na takmičenja kao što su Hrvatska, Rumunija i BiH, ali bilo je i onih kao što su Azerbejdžan, Kazahstan, SP u Nemačkoj gde smo doživeli debakl od Argentine. Kada se sve svede, šta sam uradio i osvojio, ne mam za čime da žalim.

Nezaobilazna tema svakako je bila i Crvena zvezda, klub u kojem je Stanković stasao i čije ime je letos bilo vezano za funkciju u Zvezdi.

- Mislim da je za mene još rano da se vratim u Zvezdu. Mlad sam, tek sam izašao sa terena. Bilo je nekih razgovora letos, ali potrebno je iskustvo za neku funkciju - rekao je Stanković koji je dodao da se u skorije vreme neće baviti trenerskim poslom kao i da Mihajlović treba da ostane selektor jer je dosta toga dobrog uradio.

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nešo

    8. oktobar 2013 | 13:31

    "Mihajlović treba da ostane selektor jer je dosta toga dobrog uradio." Stvarno je dosta toga uradio : neodlazak u brazil , skok na svetskoj rang listi , nikad manje interesovanje za reprezentaciju it . Ako je i od kuma puno je . Nikad goreg selektora nismo a verujem ni da cemo imati !

  • DELIJA

    8. oktobar 2013 | 13:36

    Jos jedan izdajnik.

  • sasa

    8. oktobar 2013 | 16:20

    Ne dirajte mihu, pogledajte našu ligu i onda imate pravo da pljujete po njemu, to je naš kader što imamo na raspolaganju, i od toga nemože se bolji učinak napraviti. Zato ti koji misle a debelo se varaju da možemo bolje, moram reći nemaju pojma o fudbalu. Budimo iskreni najveći uspjeh što smo imali zadnjih godina bila je pobjeda protiv njemačke a rezultat tog takmičenja svima je poznat. Da gospod bog vodi našu reprezentaciju ist bi prošo. Miha je udario nove temelje i na njima gradi strpimo se pa ćemo biti bolji ovako nemamo šanse. A ko neželi da pjeva himnu njemu nije mjesto među onima koji zastupaju državu u čemu je razlika između miralema i ljajića jedan se osjeća kao srbin drugi kao bosanac, ne pitamo nikoga za vjeroispovjest, a. Fol niko se nebavi politikom ko te šljivi ljajiću

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA