RAŠOVIĆ ZA TELEGRAF: Stojanoviću nije lako!

Šef struke crno-belih u razgovoru za naš portal ocenio je da Parizan ima najtežeg protivnika u četvrtfinalu Kupa Srbije, ali da ekipa mora svakog da pobedi ako hoće da osvoji trofej

  • 4

Pauza u fudbalskom prvenstvu, zbog prijateljskih i kvalifikacionih mečeva nacionalnih timova širom sveta, idealno je vreme da se podvuče crta igara timova na klupskom nivou. Fudbaleri Partizana su se posle ispadanja iz Evrope uspešno vratili na pobednički kolosek, ali su kiksevima u Novom Sadu i na rođendan kluba protiv Javora, dali razlog za brigu treneru Vuku Rašoviću.

Ipak, crno-beli su zahvaljujući porazu Crvene zvezde od Čukaričkog, zadržali prvo mesto i prednost u odnosu na najljućeg rivala, a Rašović je u razgovoru za Telegraf nije želeo preterano da komentariše situaciju u kojoj se nalazi njegov kolega sa druge strane Topčiderskog brda.

- Stojanoviću nije lako, jer svi mi treneri zavisimo od rezultata. Ipak, ne bih se bavio stvarima u koje nisam detaljno upućen i koje nisu moj zadatak - rekao je Rašović za Telegraf.

Crno-beli će se u četvrtfinalu Kupa Srbije sastati sa Radničkim iz Niša, jasno je da Partizan očekuje veliko iskušenje na Čairu.

- Radnički je najteži protivnik, ali ako hoćeš da osvojiš trofej moraš svakog da pobediš. Igrali smo već jedan meč, nismo uspeli da slavimo, a kao i moj kolega Bekvalac očekujem spektakl na Čairu. Ta utakmica za nas dolazi pred derbi sa Zvezdom, pa ćemo morati da vidimo koje igrače ćemo baciti u vatru - rekao je Rašović i dodao da će Andrija Živković biti jedan od glavnih uzdanica.

- Živković je Nišlija pa će to biti dodatni motiv da igra u svom gradu, s obzirom da nije nastupao u prvenstvu. Ipak ne možemo samo na njega da se oslonimo, jer i drugi igrači imaju kvalitet.

Pauzu u prvenstvu zbog reprezentativnih obaveza trener crno-belih će iskoristiti da pruži šansu igračima koji su u drugom planu.

- Treniramo dva puta dnevno, a u subotu ćemo odigrati i utakmicu među sobom, dok je za utorak planiran prijateljski meč. Ovde vidim šansu za igrače sa manjom minutažom - istakao je trener crno-belih i dodao da Malbašić i Aksentijević moraju da se izbore za mesto u ekipi.

- Filip je na meču sa Jaorom ušao u poslednjih dvadeset minuta, dok Aksentijević vredno trenira. Oni su dovedeni da budu pojačanja i moraju radom da se izbore za minute.

Veliki broj fudbalera Partizana pozvano je u sve reprezentativne selekcije što Rašoviću otežava rad, ali i prija s obzirom da selektori prepoznaju kvalitet njegovih igrača.

- Imponuje mi što imamo toliki broj reprezentativaca. Želeo bih da čestitam i Dejanu Stankoviću što će postati rekorder po broju nastupa u dresu nacionalnog tima, a nadam se da će Živković i Jojić debitovati na spektaklu u Novom Sadu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(P. Milinković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oto Fon Schtuka

    10. oktobar 2013 | 07:38

    Imas ti posla i u nasem klubu. Pusti komsinicu...

  • Marko

    29. mart 2014 | 21:09

    Rašović je dobar momak I čovek.Bolje sto je otišao na vreme da ne prezivljava muke Nikolića.Kreće glodarska muka!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA