Predsednik španske lige: Kriminalci će namestiti bar osam mečeva!

Havijer Tebas smatra da za nameštanje mora da sleduje doživotna susupenzija iz fudbala, a trogodišnja kazna za svakog ko je znao, a nije prijavio

  • 3

Havijer Tebas, prvi čovek španske lige, očekuje da će minimum osam utakmica Primere i Segunde biti namešteno u ovoj sezoni, a možda broj bude i dvocifren.

- Mnogo ljudi pokušava da namesti i više mečeva - izjavio je Tebas na londonskoj konferenciji "Lideri u fudbalu". Španac je prethodno izjavljivao da sumnja u deset ranije odigranih utakmica da su nameštene, a u Londonu je potvrdio da očekuje nešto slično (osam do deset mečeva) i u tekućoj sezoni.

- Glavni problem je međunarodna mafija. Lakše je korumpirati fudbalere s finansijskim problemima, ali ne možemo da generalizujemo. Pokušaću da uklonim "crne ovce" iz španske lige. Ako to ne uradimo sada, postaćemo kao Divlji zapad, bez zakona i kontrole - ocenio je Tebas, koji je u aprilu postavljen na tu funkciju.

- Moramo da pooštrimo kazne, doživotna suspenzija za svakog ko namesti rezultat, bilo da je igrač, direktor, sudija ili trener. Tri godine kazne za svakog ko zna da se to desilo ili će se desiti, a da nije podneo krivičnu prijavu - smatra Španac.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DELIJA

    10. oktobar 2013 | 13:15

    E moj Tebas dodji u Srbiju da vidis kako se namestaju rezultati. Tole i crno bela mafija su toliko ocigledni i niko im nista ne moze. Sve sto je Partizan zaradio od prodaje igraca i evro kupova otislo je u privatne dzepove tj. grobarski lobi.

  • Serb-BL

    10. oktobar 2013 | 14:19

    Opasan Tole, cuo sam da je danas namestio da Federer izgubi u Sangaju

  • SIKTER

    10. oktobar 2013 | 15:14

    Jeste delija Tole je namestio i sa Cukarickim.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA