SAVIĆ: Zvezda je bila iznenađenje, sada drugi žele naš skalp!

Vaterpolo šampionu Evrope je cilj osvajanje prvog mesta na kvalifikacionom turniru na beogradskom Tašmajdanu

  • 0

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je da je cilj aktuelnog šampiona Evrope na kvalifikacionom turniru na beogradskom Tašmajdanu osvajanje prvog mesta, što će doneti lakše rivale u sledećoj fazi takmičenja.

- Želimo da budemo prvi, jer je to bitno da bi dobili lakše rivale u narednoj rundi. Sistem takmičenja je drugačiji i mnogo teži za nas. Zvezda je prošle sezone bila iznenađenje za sve, a sada će nas ostale ekipe gledati drugačije i želeće naš skalp - kazao je Savić na konferenciji za novinare u prostorijama Sportskog društva "crveno-belih" u Ljutice Bogdana.

On se osvrnuo i na promene u timu u odnosu na prošlu sezonu kada je Zvezda osvojila Ligu šampiona.

- Jedina velika promena je odlazak Pijetlovića u Sintez, ali sam siguran da će ga dobro odmeniti Man i Vukčević. Tu je i novajlija Kljajević, koji je naviknut na naš sistem igre. Mislim da ćemo biti jaki kao prošle godine - istakao je Savić.

Rivali Crvene zvezde na kvalifikacionom turniru biće ruski timovi Spartak i Sintez i holandski Šurman.

- Spartak je šampion Rusije, promenili su tim i oslanjaju su na centre. Mislim da promena pravila ide nama na ruku jer je poznato da su Rusi ''tvrdi''. Sintez je mlada ekipa predvođena Pijetlovićem i poslednja utakmica s njima će odlučiti o prvom mestu - zaključio je Savić.

Kapiten "crveno-belih" Andrija Prlainović očekuje da će Zvezda bez problema stići do cilja.

- Odradili smo tri treninga sa Partizanom u punom sastavu i nismo imali zvaničnu utakmicu. Imali smo i turnir u Sarajevu, gde protivnici nisu bili jaki. Ne verujem da će Holanđani biti problem, ali dva ruska tima traže od nas da budemo koncentrisani - poručio je Prlainović.

Predsednik Zvezde Viktor Jelenić kazao je da "crveno-beli", kao aktuelni šampioni Evrope, nisu morali da igraju kvalifikacije, i dodao da će klub pokušati da ponovi prošlu sezonu kada je osvojio tri trofeja.

- Skupili smo se da predstavimo ekipu i da krenemo sa ovim kvalifikacijama na Tašmajdanu. Mislim da nije trebalo da igramo ove kvalifikacije, ali se nadamo da ćemo ostvariti planove kao prošle sezone. Kup i prvenstvo su nam ciljevi, a Liga šampina je ove sezone mnogo jača nego prošle - izjavio je Jelenić.

"Crveno-beli" sutra od 19 sati na Tašmajdanu igraju protiv Spartaka, u subotu će od 17 sati odmeriti snage sa Šurmanom, a u nedelju u podne sastaju se sa Sintezom.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA