POSLEDNJI FUDBALSKI POZDRAV MAJSTORU: Sjajni golovi Dekija Stankovića (VIDEO)

Legendarni fudbaler Crvene zvezde, Lacija i Intera oprašta se od aktivnog igranja. Idealna prilika da se prisetimo golova koje je postigao u dresu sa najdražim grbom

  • 0

Legendarni srpski fudbaler Dejan Stanković danas se u Novom Sadu oprašta od aktivnog igranja fudbala i od dresa reprezentacije Srbije.

Stanković u prijateljskom duelu protiv Japana ulazi u istoriju kao igrač sa najviše odigranih mečeva (103), ostavivši iza sebe Sava Miloševića sa 102 meča.

U bogatoj karijeri Stanković je igrao za tri reprezentacije - Jugoslaviju (39 mečeva), Srbiju i Crnu Goru (22) i Srbiju (41), a postigao je 15 golova.

Jedan od najznačajnijih je onaj protiv Hrvatske 1999. godine u Zagrebu u kvalfikacijama za Euro 2000.

Rezultat je bio 1:1 kada je na centaršut Mihajlovića tada golobradi dvadesetogodišnji Dejan Stanković glavom prevario golmana Ladića i doneo vođstvo od 2:1. Na kraju je bilo 2:2, ali je naša reprezentacija remije izborila plasman na Evropsko prvenstvo.

Takođe, dva važna gola za nacionalni tim tadašnje Jugoslavije Stanković je postigao na svom debiju 1998. protiv Juže Koreje. Bila je to prijateljska utakmica, a Jugoslavija je slavila sa 3:1. Koreja je povela sa 1:0 na "Marakani", a onda je Stanković doneo iznenađenje glavom na centaršut, a koga drugog do Siniše Mihajlovića.

Posle samo deset minuta, Stanković je ponovo glavom dao gol na centaršut Mihajlovića.

Iste godine kad je i debitovao za reprezentaciju Jugoslavije, Stanković je išao na Mundijal u Francusku, gde je, takođe, postigao gol protiv selekcije Nemačke.

Za reprezentaciju Srbije Dejan Stanković je jedan od lepših golova postigao u kvalifikacijama za Euro 2012 protiv Farskih ostrva 2012 godine iz slobodnog udarca.

Nadamo se da će se na meču protiv Japana Stanković golom oprostiti od igranja fudbala na najlepši mogući način.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA