BRAVO! Bekriću nagrada "Zvezda u usponu"!

Naš atletičar dobio je nagradu za najveću atletsku zvezdu u usponu u Talinu. Nominovana u ženskoj konkurenciji bila je Amela Terzić

  • 5

Srpski preponaš Emir Bekrić dobio je priznanje "Zvezda u usponu" na gala večeri u Talinu, koje mu je dodelila Evropska atletska federacija.

- Bio sam veoma ponosan. Uvek je čast da predstavljam moju zemlju. Imam podršku mog naroda i tima, i veoma sam zahvalan zbog toga. Nadam se da ću osvojiti još medalja u budućnosti. Želim samo da nastavim da treniram i osvajam medalje - rekao je Bekrić, koji je u Moskvi na Svetskom prvenstvu osvojio bronzanu medalju, po dobijanju priznanja.

Bekrić je nagradu za najveću atletsku zvezdu u usponu na Starom kontinentu osvojio na osnovu pristiglih glasova od 163 novinara iz 54 zemlje, članova Evropske atletske federacije, i rezultata ostvarenim na najvećim takmičenjima ove godine.

Naš preponaš je zavredio nagradu uspehom i na EP mlađih seniora u Tampereu, kao i na juniorskim prvenstvima ove godine, i brojnim mitinzima.

U ženskoj konkurenciji je bila nominovana naša atletičarka Amela Terzić, ali je nagradu dobila Anita Hirings Dotir, 17-godišnja trkačica na 800 metara sa Islanda, koja je osvojila dve juniorske titule na Evropskom i Svetskom prenstvu.

Ukrajinac Bogdan Bogdarenko i Čehinja Zuzana Hejnova proglašeni su večeras za atletičare godine u Evropi na svečanosti u Talinu u organizaciji kontinentalne atletske asocijacije.

Bogdarenko je do nagrade došao zahvaljujući trijumfu u skoku u vis na Svetskom prvenstvu u Moskvi.

Hejnova je takođe trijumfovala na tom takmičenju, ali u trci na 400 metara sa preponama.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djux

    12. oktobar 2013 | 21:49

    Pravi čovek, budi primer izgubljenoj generaciji. :)

  • šole

    12. oktobar 2013 | 22:17

    Sve čestitke, jedini evropljanin u finalu svetskog na 400 prepone, medalja. Jedino što on ove godine nije trčao ni na jednom juniorskom takmičenju jer nije junior

  • Srbija

    13. oktobar 2013 | 10:38

    Sanel, pa i da je bošnjak koji živi u Srbiji, predstavlja Srbiju i prema tome Srbin, u tome je razlika između normalnog bošnjaka i tebe, jer jeli čovek može da bira gde će da živi i kojoj državi da pripada .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA