Zvezda rasturila jako loš Radnički!

"Crveno-beli" su meč završili sa najvećom dostignutom prednošću od 37 poena. Na kraju rezultat 88:51, za prvu pobedu ekipe Dejana Radonjića u "Pioniru"

  • 2

Crvena zvezda je nanela prvi poraz Radničkom u ABA ligi − i to kakav! "Crveno-beli" su u prvom meču u "Pioniru" demonstrirali silu nad neočekivano lošim Kragujevčanima u utakmici trećeg kola i slavili rezultatom 88:51 (22:11, 22:10, 20:10, 24:20).

Da ovo nije bio ni "D" od najavljenog derbija bilo je svima jasno još u drugoj četvrtini. Kragujevčani nisu pružili igru koja ih je krasila u prethodna dva kola (šut za tri poena 3/30), a Zvezdini košarkaši, iako bez Raška Katića, bili su i više nego raspoloženi da organizovanom igrom i jakom odbranom najave debi u Evroligi narednog četvrtka.

Svih 12 Zvezdinih igrača se upisalo u strelce! Najefikasniji u redovima pobednika bio je Dženkins sa 17 poena, koliko je ubacio i Marjanović. Šilb je meč završio sa devet poena i šest asistencija. Jaru je bio najbolji pojedinac sa 11 poena među Kragujevčanima, a 10 je ubacio Dimić.

Meč u "Pioniru" je počeo jako mlako. Nije bilo koša skoro dva minuta, a led probija mladi Zvezdin centar Mitrović sa linije slobodnih bacanja. Radnički je pokušavao trojkama da šokira domaće, ali nije bilo preciznosti u tim šutevima. Za prvih pet minuta, Kragujevčani nisu nijednom šutnuli za dva poena!

Sava Lešić se isticao u gostujućem timu, a mladom Mitroviću se u pridružio Marjanović. Kako su gosti davali prostora, Zvezda je počela sa agresivnijom igrom, a igrači Miroslava Nikolića su "pomagali" i lošim izvođenjem slobodnih bacanja. Zvezda je počela da se odlepljuje, a dvocifrenu prednost je stekla sa zvukom sirene, kada je Blažič pogodio trojku, za rezultat prve deonice 22:11.

U drugoj je četvtini je pobednik maltene rešen! Kragujevčani nisu znali šta će s loptom, a Zvezda je zaista bila na visini zadatka u odbrani. Cvetković je trojkom doneo 30:15, Dženkins svojim poenima 37:17, a onda je "Pionir" proključao posle uhvaćene lopte Marjanovića, koji je poslao loptu Šilbu preko terena, a Amerikanac je plasira za atraktivan alej-up sa Simonovićem.

Serija Zvezde se nastavila sa serijom (12:0) do 42:17, ali je do poluvremena Radnički uspeo makar da "pređe" 20 poena - 44:21, i ubaci makar jednu trojku iz čak 16 pokušaja.

U nastavku je Zvezda nastavila u istom ritmu. Poene su vezali Lazić i Marjanović, dok je Radnički gubio i gubio lopte. Na dva minuta do kraja meča, Zvezda dostiže "plus" od čak 37 poena razlike - 64:27. Radonjić je zbog ovakve situacije pružio priliku i mladom Tejiću. Jaru je u redovima gostiju bio mali tračak svetlosti u mračnom izdanju.

Četvrta deonica je bila formalnost. Intenzitet utakmice je drastično opao, što je Radonjić iskoristio da na teren pošalje i mlađe košarkaše, tako da se među strelce upisao i Ristić.

Ubedljivu pobedu u "Pioniru" gledao je i Vuk Radivojević, nekadašnji kapiten "crveno-belih", koji bi trebalo da pojača redove FMP-a.

ABA LIGA 3. kolo:

Subota:

Krka – Partizan 60:52

Zadar – Cedevita 66:73

MZT – Budućnost 78:71

C. zvezda – Radnički 88:51

Nedelja:

Široki – Olimpija (17)

Mega Vizura – Igokea (19)

Cibona – Solnok (19)

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA