Federer bez trenera!

Švajcarski teniser prekinuo saradnju sa Polom Anakonom i zahvalio mu se za sve što mu je pružio u prethodne tri godine

  • 1
Rodžer Federer Foto: Tanjug/AP

Posle više od tri godine rada, nekada najbolji teniser sveta Rodžer Federer raskinuo je saradnju sa trenerom Polom Anakonom.

Švajcarac je to objavio na svom zvaničnom sajtu, dva dana pošto je ispao u osmini finala turnira u Šangaju od Gaela Monfisa.

"Kada smo počeli da radimo zajedno, imali smo trogodišnji plan da osvojim još jednu Gren slem titulu i da se vratim na prvo mesto ATP liste. Ta dva glavna cilja smo ostvarili, uz brojne druge. Posle brojnih razgovora koji su kulminirali posle poslednjeg niza treninga, osetili smo da je najbolje za obojicu sada da se rastanemo. Pol ostaje moj dragi prijatelj, radujemo se našem prijateljstvu. Hvala mu na svemu što je učinio za mene“, rekao je Federer.

Švajcarski teniser je trenutno sedmi igrač sveta, a posle nekoliko ranih eliminacija u drugom delu sezone, dovodi se u pitanje i da li će obezbediti plasman na završni Masters turnir u Londonu.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA