ČOVIĆ: Od tima koji se gasio napravili smo Evroligaša!

Prvi čovek ''crveno - belih'' košarkaša istakao je da njegov klub u Evroligu ulazi rasterećeno i da će svi morati da plaćaju kartu kako bi gledali mečeve jer tako pomažu i klubu

  • 17

Prvi čovek košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović s nestrpljenjem očekuje početak Evrolige i prvi meč ''crveno - belih'' koji na krilima ubedljive pobede nad Radničkim u trećem kolu ABA lige dočekuju rusku Lokomotivu.

- Posle 14 godina u našem gradu igramo Evroligu. Za dve godine od Zvezde koja praktično nije postojala napravili smo tim koji igra najviši rang takmičenja u Evropi. Igramo protiv izuzetno teškog protivnika, ali mislim da imamo vrlo pristojan tim, daleko ispod ostalih za razliku od ostalih ekipa u grupi. Razlika je otprilike oko četiri puta - rekao je Čović koji se osvrnuo i na cene karata za mečeve u Evroligi:

- Sve ono što se odnosi na kupovinu karata je jasno. Navijači će gledati tri takmičenja, a pritom pomažu klub finansijski. Do 60 odsto budžeta treba da bude napunjeno od cena ulaznica. I pored toga, mi smo ispod toga, opet daleko od svih ostalih timova u Evroligi. Arena nas po utakmici košta 35.000 evra, tu spadaju utakmica, treninzi kao i prepravke na tribinama.

- Moram još jednom da napomenem da svi moraju da kupe kartu. Pa i članovi uprave kupuju karte, pa tako moraju i navijači. Na utakmicama neće biti niko ko ne kupuje karte, pa čak ni navijači koji po forumima stalno pričaju o tome.

Čović je istakao i da su ambicije tima skromne kao i da u najelitnije takmičenje ulaze potpuno rasterećeno.

- Ne možemo da očekujemo da odmah budemo u Top 16, pa u osam i četiri. Imamo period od pet godina da tako nešto napravimo. Moramo da budemo realni. Ako nešto brzo napravimo to neće biti održivo dugo - rekao je Čović koji je imao i poruku za navijače:

- Moj apel je da napunimo Arenu, da napravimo sjajnu atmosferu, da ne napravimo neku glupost, štetu koja će debelo koštati klub. Navijači su naš vrlo važan subjekt na svakoj utakmici i zato je važno da nas bude što više.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA