Zvezda dobila Sintez, a Radnički Hrvate za prvo mesto kvalifikacionih grupa!

Srpski timovi pobedama u trećem kolu obezbedili prva mesta u grupama i lakšeg protivnika u narednoj rundi

  • 0

Vaterpolisti Crvene zvezde i Radničkog iz Kragujevca osvojili su prva mesta na kvalifikacionim turnirima za plasman u Ligu šampiona, pošto su u utakmicama trećeg kola zabeležili pobede.

Zvezda je na Tašmajdanu savladala ruski Sintez sa 9:8 (1:2, 2:2, 4:2, 2:2), dok je Radnički u italjinskom Soriju bio bolji od zagrebačke Mladosti sa 12:6 (4:2, 2;1, 3:1, 3:2).

Prvo mesto na turniru obezbediće srpskim predstavnicima lakšeg protivnika u četvrtfinalnoj rundi, koja počinje 26. oktobra.

Najefikasniji u timu aktuelnog prvaka Evrope i Srbije bio je Strahinja Rašović sa četiri gola, ali je u prelomnoj trećoj četvrtini postigao dva gola.

Kod Kragujevčana raspoložen za igru bio je Boris Zloković sa četiri gola, Filip Filipović je postigao tri, a Ðorđe Filipović dva.

Potencijalni rivali vaterpolista Zvezde i Radničkog u poslednjoj rundi kvalifikacija za Ligu šampiona su mađarski Solnok, grčki Vuljagmeni, italijanski Pro Reko i Sintez iz Kazanja s tim što ''crveno - beli'' ne mogu dobiti Sintez, a Kragujevčani Pro Reko.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA