Mandarić spasitelj FK Vojvodina?!

Srpski biznismen koji je stekao bogatstvo u inostranstvu navodno blizu odluke da preuzme Novosađane koji su u nezavidnoj finansijskoj situaciji

  • 3

Poznati srpski biznismen Milan Mandarić mogao bi da preuzme FK Vojvodina, prenosi Mozzart sport.

Vojvodina se posle smrti Ratka Bate Butorovića našla u veoma teškoj finansijskoj situaciji koju Balša Butorović i Mateja Kežman nisu uspeli da poprave. Posle razgovora sa domaćim biznismenima iz Novog Sada, Zoranom Sćepanovićem, Minjom Bolesnikov i Milankom Jokićem, sada je najrealnija opcija da funkciju preuzme Milan Mandarić koji je zainteresovan da ulaže u klub za koji navija i da ga kupi u slučaju privatizacije.

Sastanci sa njegovim posrednicima su već obavljeni i očekuje se da se sve dogovori na narednoj sednici skupštine kluba koja će se dogoditi u naredne dve nedelje.

Mandarić je rođen 1938. godine u Gospiću, ali je odrastao u Novom Sadu gde je i igrao fudbal u Vojvodini. Kada je imao 31 godinu, napustio je Jugoslaviju i posvetio se biznisu u SAD gde se obogatio sa kompanijom koja se bavila proizvodnjom kompjuterskih komponenti.

Osnovao je FK Lika, a zatim je kupio san Hose Ertvejks i Konektikat Bisentenijels, da bi ozbilnije fudbalom počeo da se bavi u Evropi gde je prvo postao vlasnik belgijskog Šarlroa, a onda i francuske Nice. Pre 15 godina prodao je Nicu i kupio engleski Portsmut sa kojim je napravio čudo i doveo ga u Premijer ligu, da bi se posle osam godina povukao, prodao vlasnički paket izraelskom biznismenu Arkadiju Gajdamaku, posle čega je klub finansijski propao. Ubzo potom je za 25 miliona funti postao vlasnik Lestera u kojem je gazdovao četiri godine i prodao ga za 40 miliona funti.

Sledeća stanica bio mu je Šefild Venzdej koji je kupio za milion funti pošto je klub bio u očajnoj finansijskoj situaciji. Mandarić se u prošlosti pominjao i kao potencijali kupac Crvene zvezde.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs / Izvor: Mozzartsport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NEmanja

    14. oktobar 2013 | 02:18

    Ranko Stojic, "čelnik" i glavni čovek kluba koji je pred gašenjem dolazi u UO da POMOGNE Zvezdi. Milan Mandarić, "čelnik" i glavni čovek Portsmuta koji je ugašen, pa nakon nekoliko godina ponovo pokrenut, nakon toga gazda Lestera koji je ispao iz 2 lige Engleske, a nakon toga slovenačkog Koper-a, koji je bio na mestu 10-12 od ukupno 12 klubova, došao da POMOGNE Vojvodini. EEjjj bre, kakva je to glupost. Pa nisu oni ludi, kakva pomoć, kakvi bakrači, da su naivni ne bi tolike novce imali ;)

  • Radex

    14. oktobar 2013 | 09:15

    Ako drzava( interesne grupe ) hoce da proda , sigurno bi kupio g Mandaric . Isto vazi za Zvezdu i Partizan . Nece niko da ulozi kapital a da se ne pita nista !

  • Draža Mihajlović

    14. oktobar 2013 | 07:50

    Daj bože.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA