Srpskim odbojkašima izmaklo zlato na SP!

Izabranici Igora Kolakovića pružili su sjajan otpor domaćinu Brazilu na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore, ali poraženi su u finalu sa 2:3 (27:29, 21:15, 17:21, 21:19, 13:15) i moraće da se zadovolje srebrom. Atanasijević najbolji korektor, Kovačević i Stoilović najbolji primači na turniru

  • 1

Odbojkaši Srbije poraženi su u finalu Svetskog prvenstva za seniore do 23 godine u Uberlandiji u Brazilu od domaćina sa 2:3 (27:29, 21:15, 17:21, 21:19, 13:15). Naši momci odlično su se držali, ali nijanse su odlučile u korist rivala, ovo je druga medalja koji su nam odbojkaši poklonili u ovoj godini, nedavno se A reprezentacija okitila bronzom na EP.

U prvom setu viđena je velika drama, srpski odbojkaši imali su šansu da ga okončaju uspešno, međutim, domaćini šampionata uspeli su da sa 29:27 povedu.

Propuštena prilika nije pokolebala izabranike Igora Kolakovića koji su u drugom setu potpuno dominirali i sa 21:15 stigli do izjednačenja.

Međutim, naredni set ponovo je pripao Brazilcima koji su konstantno bili u prednosti. Naši odbojkaši, posle minusa od četiri poena, prišli su na 16:15, ali nisu imali snage za prekret, pa su se pri 1:2 našli pred prilično teškim zadatkom.

U četvrtom setu ekipe su se često smenjivale u vođstvu, niko nije uspevao da se odlepi, onda je Srbija napravila mini-seriju i povela sa 15:11. Protivnik je prišao na poen, ali Atanasijević i drugovi ponovo stiču osetnu prednost (19:15) i dolaze do 2:2 servis greškom Brazilaca.

U početku odlučujućeg seta "orlovi" su sticali po poen prednosti, Brazil je izjednačavao, da bi prvi sa tri uzastopna poena poveo sa 7:5 i prednost održao do kraja. Srbija je spasla prvu meč loptu, ali ne i drugu, i u dvorani je nastalo veliko slavlje zbog pobede domaćina.

Aleksandar Atanasijević, kapiten naše reprezentacije, sa 25 poena bio je najefikasniji u finalu, u timu Brazila istakao se Rafael sa 23. Atanasijević je izabran za najboljeg korektora na turniru, a Uroš Kovačević i Filip Stoilović za najbolje primače.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Србин

    14. oktobar 2013 | 08:25

    Ваше сребро сија као злто!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA