PALMA: Dva puta mi je nuđeno mesto predsednika FSS

Gradonačelnik Jagodine ukazao da političarima nije mesto u sportu

  • 2

Predsednik Skupštine grada Jagodine i narodni poslanik Dragan Marković Palma pozvao je političare da se ne mešaju u sport i ne sastavljaju ekipe, već da to prepuste stručnjacima.

- Političari ne bi trebalo da se mešaju u sport, oni treba da obezbeđuju pare, a da sport vode oni koji znaju šta je sport. Meni je nuđeno dva puta da budem predsednik FSS, naravno, ja sam to odbio jer ne treba političari da budu na toj funkiciji - rekao je Marković na prijemu za članove i rukovodstvo fudbalske reprezentacije Srbije u Jagodini.

On je naveo da ima političara koji hoće visoke funkcije u sportu, a "nikada nisu potrčali".

- Rezultati su tamo gde sport vode stručnjaci, a za to je primer i Jagodina, gde imamo veoma dobre rezultate u gotvo svim sportovima: fudbal, rukomet, košarka, borilački sportovi... Ja u FK Jagodina nemam nikakvu funkciju, osim što su me proglasili za počasnog predsednika, a tu nemam ingerencije - naveo je Marković.

On je dodao da je protiv angažovanja trenera stranca i pohvalio rad sadašnjeg selektora Siniše Mihajlovića.

- Siguran sam da će za godinu-dve biti rezultata i da ćemo ponovo biti važan faktor u evropskom i svetskom fudbalu - zaključio je Marković.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA