HRVATI NE IDU NA SP U BRAZIL? Na lud, ali moguć način - pogledajte kako!

Ako Hrvati izgube u Glazgovu, potrebno je da Bugarska i Češka odigraju nerešeno u Sofiji, da Danska ne pobedi Maltu kod kuće i da Italijani u Napulju izgube od Jermenije, koja je najveći konkurent "vatrenima"

  • 0
Igor Štimac, selektor Hrvatske Foto: AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske skoro sigurno ide u baraž kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu. Međutim, postoji i mali procenat šansi da ispadnu, čime se opširno bave mediji u komšiluku poslednjih dana.

Scenario je poprilično neverovatan, ali teoretski moguć, ako Hrvatska izgubi od Škotske u Glazgovu. Tada Bugarska i Češka moraju da odigraju nerešeno u Sofiji, a Danska ne sme da dobije Maltu na svom terenu.

A onda sledi ono najluđe: Jermenija mora da pobedi Italiju u Napulju, što spada u domen naučne fantastike. Doduše, "azuri" su obezbedili plasman u Brazil i više nemaju tolike ambicije.

Jermeni bi u tom slučaju na tabeli drugoplasiranih izbacili Hrvatsku s bodom više.

Hrvatski fudbaleri su imali i sreće, jer ih je spasao gol Alberta Akvilanija u nadoknadi utakmice Danska-Italija koja se završila nerešeno 2:2. To je gol koji je Hrvatskoj 99 odsto doneo dodatne kvalifikacije, jer bi Danska u slučaju pobede protiv Italije došla na bod ispred Hrvatske.

Da bi vam situacija bila jasnija, pogledajte tabelu drugoplasiranih reprezentacija. Od njih devet jedna će ispasti, a trenutno je najslabija Bugarska.

Plasman je formiran na osnovu bodova i gol razlike ostvarenih iz mečeva sa prvoplasiranom, trećeplasiranom i četvrtom i petom selekcijom grupa

1. Grčka 8 6 1 1 9:4 19

2. Portugalija 8 4 3 1 15:8 15

3. Ukrajina 8 4 3 1 15

4. Francuska 7 4 2 1 12:6 14

5. Švedska 7 4 2 1 12:8 14

6. Island 7 4 1 2 14:13 13

7. Hrvatska 7 3 2 2 9:6 11

8. Turska 7 3 1 3 9:7 10

9. Bugarska 7 1 4 2 6:7 7

Jermenija je trenutno na devet bodova, ali ako pobedi Italiju u Napulju i poklope joj se ostali rezultati, odlazi na mesto iznad Hrvatske.

Ludo, ne i nemoguće!

* Prva kolona predstavlja broj utakmica, zatim broj pobeda, broj nerešenih mečeva i broj izgubljenih mečeva, gol razlika i na kraju broj bodova.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA