Svetsko prvenstvo u Brazilu ili Mundijal straha? Kriminalci prete napadima!

Brazilska kriminalna organizacija uputila je pretnje organizatorima Svetskog prvenstva u fudbalu 2014. godine da će ukoliko njihovi šefovi budu prebačeni u druge zatvore, izvršiti napade

  • 0

Najveće planetarno sportsko dešavanje 2014. godine, fudbalsko prvenstvo sveta u Brazilu, meta je kriminalaca, a dokaz za to su pretnje brazilske organizacije poznatije pod skraćenim imenom ''PČ''.

Kako je preneo dnevni list "O Estado", ozloglašeni klan pod nazivom "Prva komanda glavnog grada", koji uglavnom operiše iz zatvora širom brazilske države Sao Paulo, zapretio je da će prvenstvo sveta biti "Mundijal straha", ukoliko njihovi šefovi budu prebačeni u druge zatvore.

- Pretnje se odnose ne samo na Mundijal, već i na predsedničke izbore - tvrdi se u brazilskom listu.

Prvenstvo sveta, prvo u Brazilu od 1950. godine, počinje u Sao Paulu u junu.

Kako je navedeno, PČ je ogromna organizacija podeljena u divizije, koja kontroliše narko tržište, bavi se svim vrstama kriminala, omogućava i finansira legalnu odbranu svojih članova. Ovaj kriminalni sindikat, koji ima više od 11.000 članova, uključujući 6.000 koji su trenutno iza rešetaka, takođe deluje u Boliviji i Paragvaju.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA