SRBIJA PREKASNO PRORADILA: "Petarda" Makedoncima za oproštaj od Brazila! (VIDEO)

Odličnom igrom u Jagodini, fudbaleri Srbije časno su se oprostili od Mundijala ubedljivom pobedom nad dužnicima Makedoncima - 5:1.

  • 19

"Orlovi" su se časno oprostili od Brazila! Fudbaleri Srbije na ubedljiv način su se osvetili Makedoncima za poraz u Skoplju, pošto su u Jagodini, u poslednjem meču kvalifikacija za Mundijam 2014. slavili rezultatom 5:1.

Posle najbolje prikazane igre od početka kvalifikacija, na skoro ispunjenom Gradskom stadionu u Jagodini, prosto moramo da se pitamo: Zašto ovako nije moglo da se igra ranije?

Po mnogima je poraz od južnih suseda pre otprilike godinu dana (0:1) bio i ključan kiks zbog kog će Srbi Svetsko prvenstvo gledati preko TV prijemnika.

Već u uvodnim minutima se videlo da je Makedonija došla u Jagodinu bez strategije. To je samo doprinelo da motivisani Srbi već u prvom poluvremenu reše pitanje pobednika, s obzirom da je svaki segment igre bio na visokom nivou.

Strelci: Ristovski autogol u 16. minutu, Basta 19, Kolarov 37. iz penala, Tadić 54. i Šćepović u 74. minutu. Za čast Makedonije pogodio je Jahović u 83. minutu.

Prvi gol bio je delo Ristovskog, koji je svoju mrežu zatresao u 16. minutu, kada je naleteo na povratnu loptu Baste ka Tošiću. Basta je potom bio opasan u narednim minutima, i bilo je najpravednije da upravo on u 19. minutu povisi na 2:0.

Makedonija je tada već praktično nokautirana. Njihovi napadi su bili laki zadaci za našu odbranu, a iz te nemoći je Grnčarev suviše grubo i bespotrebno faulirao Ivanovića u kaznetnom prostoru. Sudija momentalno svira penal, a Kolarov ga hladnokrvno realizuje.

Dominacija je nastavljena i u drugom poluvremenu, nije dugo trebalo da se i Tadić upiše u strelce, na asistenciju inspirisanog Baste, koji je bio igrač utakmice. Tačku na kvalifikacije stavlja Stefan Šćepović u 74. minutu, a na utakmicu Jahović, koji je u završnici pogodio za čast Makedonaca.

Bilo kako bilo, trend pozitivnih rezultata je nastavljen, i sam kraj kvalifikacija najavljuje početak novog perioda za reprezentaciju Srbije. Pitanje je da li će na klupi od decembra sedeti Siniša Mihajlović ili neki drugi trener.

Ova perspektivna selekcija svakako treba da nastavi sa kreiranjem pobedničkog karaktera. Jer ako već propušta Brazil naredne godine, ne mora i evropsku smotru u Francuskoj 2016. godine...

TOK MEČA

SRBIJA: Stojković, Rukavina, Nastasić, Ivanović, Tošić, Tadić, Kolarov, Matić, Milivojević, Basta, Đorđević.

MAKEDONIJA: Pačovski, Alioski, Noveski, Grnčarov, Demiri, Ristovski, Ranđelović, Stjepanović, Ibraimi, Kostovski, Ivanovski.

Stadion: Gradski stadion u Jagodini

Sudija: Rihard Truc (Slovačka)

- Navijači u Jagodini zapamtili su zviždanje srpskoj himni na stadionu "Filip drugi" u Skoplju, pa su protivnicima uzvratili istom merom.

5. minut - Centrirao je Tadić sa leve strance ka Đorđeviću u kazneznom prostoru , ali je Noevski "skinuo" tu loptu maltene sa noge našeg napadača.

10. minut - Tadić je bio u stopostotnoj šansi posle dodavanja Baste, ali je uspešniji u 1 na 1 bio golman Pacovski.

11. minut - Nastasić je loptu posle kornera poslao pored gola... još jedna dobra šansa za Srbiju.

16. minut - GOOOOL! Tošić je krenuo u soloprodor, pronašao Bastu, a na loptu je naleteo Ristosvki koji ju je plasirao u svoju mrežu - 1:0 za Srbiju!

19. minut - GOOOOOL! Kolarov je sa leve strane centrirao, odbrana Makedonaca je jako loše reagovala, a svoj drugi gol u nacionalnom dresu postiže Dušan Basta. Već je 2:0 za Srbiju!

23. minut - Kolarov ubitačno šutira sa leve strane, ali Pačovski brani. Ofanziva "orlova" se nastavlja!

37. minut - GOOOOOOL! Grnčarov obara Ivanovića u šesnaestercu, penal za Srbiju! Realizuje ga Kolarov!

45. minut - Makedonci su srećni kad dođu do kaznenog prostora.

Poluvreme.

52. minut - Milivojević sa distance, ali nedovoljno dobro da bi se ugrozio gol Makedonaca.

54. minut - GOOOOOL! Basta uspeva da centrira usamljenom Tadiću, koji bez problema sa manje od deset metara matira Pačovskog! 4:0!

61. minut - Umesto Đorđevića, u igri je Stefan Šćepović.

63. minut - Umalo da Srbija primi gol. Stojković brani, ali mu lopta ispada, pored njega je odmah bio Kostovski, ali je golman Srbije, kom navijači sporadčino zvižde, uspeo da sačuva loptu u svojim rukama.

74. minut - PETARDAAAAA! Lopta stiže do usamljenog Baste, koji centrira ka Šćepoviću, a napadač je glavom lagano plasira Pačovskog!

76. minut - Umesto Luke Milivojevića na terenu je Radosav Petrović.

83. minut - GOOOOL! Jahović smanjuje prednost naših fudbalera.

84. minut - Rukavina napušta igru, na terenu je Trajković.

87. minut - Slobodan udarac izbodi Basta, glavom pokušava Ivanović, ali loptu šalje preko gola.

90+2 - Umalo da Matić postigne šesti gol!

90+3 - KRAJ!

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • REALISTA

    15. oktobar 2013 | 20:52

    Idemo bre! Ova ekipa mora da ostane na okupu,sa sve Mihom, da se prosetamo kroz sledece kvalifikacije.

  • Saka

    15. oktobar 2013 | 22:04

    Ne zanima me da su sad pobedili i sa 10:0 jer su ispali i ne idu dalje. Ako je ovo neka uvertira u pricu kako mozda Karadxic treba da ostane na celu FSS onda da se dogovorimo odmah...Tole odlazi. Sto se selektora tice mislim da je odgovoran za neuspeh i da bi trebalo da ide. Radomir Antic je bio mnogo bolje resenje.

  • Miki TO

    15. oktobar 2013 | 21:44

    Ma super smo prosli!!!!!!!!!. E moj FSJ dno dna ,od Miljanica do Karadzica nas fudbal je postao niskoprofitna kriminalna organizacija koja prodaje utakmice .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA