Igor Štimac ponudio ostavku!

- To je moralan čin, pritisci su ipak preveliki. Na Davoru Šukeru je da odluči... - rekao je selektor Hrvatske posle poraza u Škotskoj

  • 8

Igor Štimac, selektor fudbalera Hrvatske, ponudio je ostavku predsedniku tamošnjeg saveza (HNS) Davoru Šukeru, neposredno posle poraza "kockastih" od Škotske 0:2 u poslednjem meču grupe A kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

- To je moralan čin, pritisci su ipak preveliki. Na Davoru Šukeru je da odluči... - rekao je vidno razočarani Štimac novinarima u Glazgovu.

- Igračima sam rekao da je moja moralna obaveza da predsedniku Šukeru ponudim ostavku, i to ću uradiiti večeras - preneo je "Jutarnji" reči hrvatskog selektora i naveo glavne razloge za novi poraz u kvalifikacijama:

- Realizacija nam nikada nije bila gora, a greške na sredini terena su opet bile ključne. Sve što drugi rade jednostavno, a mi komplikujemo.

Štimac tvrdi da su njegovi igrači ušli u utakmicu sa Škotskom s velikim hendikepom.

- Bili smo umorni od Belgije, a i morali smo da se čuvamo žutih kartona. Sve u svemu, poraz nas je strašno pogodio.

Hrvatska javnost se okrenula protiv Štimca još posle poraza od Belgije na "Maksimiru" (1:2), a mnoge sportske ličnosti su zahtevale da selektor napusti kormilo reprezentacije.

To mišljenje je pojačano i izjavama fudbalera da im je igra u krizi.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vinci

    16. oktobar 2013 | 01:21

    Ma njemu je bilo bitno samo srbiju da pobedi, a za ostalo nema veze, jer srbi su krivi za sve. Sramota i pisati o njemu.

  • Nešo

    16. oktobar 2013 | 09:18

    Covek odveo Hrvatsku do baraza i nudi ostavku , a nase magare se i dalje se šepuri i femka . Mihajlovicu nulo od trenera i coveka marš iz Srbije !

  • Dule

    16. oktobar 2013 | 07:13

    Nemoj ici jos,cekaj da vas nadyju u barazu,bice sladje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA