SKI SAVEZ SRBIJE: Nekada su pare dobijali najbučniji, prekidamo tu praksu!

  • 2

Kako sada stvari izgledaju, Srbija u Sočiju, na Zimskim olimpijskim igrama, neće imati Nevenu Ignjatović, najbolju smučarku. Pošto je njen tim, na čelu sa ocem, rekao da zbog nemara Skijaškog saveza Srbije to jest nedostatka finansija ona neće ići na pripreme oglasio se u SSS.

- Skijaški savez Srbije može da finansira samo program koji je u skladu sa mogućnostima SSS. Zahtevi koje smo dobili od vođstva tima Nevene Ignjatović su nerealni - rekao je Dimitrije Paunović, predsednik Saveza, i dodao:

- Nikakve dogovore mi nismo sklapali sa vođstvom tima Nevene Ignjatović o platama trenera. To je njihova privatna priča.

Prvi čovek ski saveza je objasnio da je za Nevenin program potrebno malo više od 20.000 evra, dok njeni treneri, na ime plata, potražuju od maja do decembra 24.000 evra.

- Na računu imamo četiri i po miliona dinara, od čega na dugove otpada oko četiri, tako da smo praktično na pozitivnoj nuli. Ranije je važilo pravilo u Savezu da sredstva dobijaju oni koji su najglasniji. Moramo da prekinemo sa tom praksom i ubuduće će glavni kriterijum za dobijanje sredstava biti pozicija na rang-listi - rekao je Paunović.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    16. oktobar 2013 | 16:16

    Ali je realno da funkcioneri u savezu imaju izmedju 60 000-80 000 platu za nekih 4-5 sati dnevno provedenih u kancelariji,neka kafica tu i tamo,lepo,toplo,ide se na skijanja i seminare zimi za dz,uzima se oprema za dz,a deca i treneri ne primaju plate po 6 meseci,sto od programa-deca,sto treneri- plate,i kako posle da napravimo neki uspeh,kad nam je predsednik clan Sns-a,iz Nove Varosi:)) covek ne zna ni da skija:)) O Srbijooo,nista dok sam ne postignes nesto,u bilo kom sportu naravno...

  • Mučki provokator

    16. oktobar 2013 | 20:36

    Najgore za sportasa je kad se rodis u zemlji u kojoj se hvale sportasima tek kad dodju na vrh a dotle su zadnja rupa na svirali. Sigurno bi imala i bolje rezultate da je rodjena u austriji

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA