LUDI AFRIKANCI: Izdali poternicu za igračima koji su odbili da igraju za reprezentaciju!

Izostanci iz reprezentacije i sve veći broj otkaza evropskih i svetskih zvezda postaju potpuno uobičajna stvar, ali u Zambiji se takav potez smatra krivičnim delom

  • 3

Kako su već samim domaćinstvom zaslužili plasman na Svetsko prvenstvo 2014. godine u svojoj zemlji, Brazilci su u Pekingu odigrali prijateljski meč protiv reprezentacije Zambije koji su dobili rezultatom 2:0.

Na prozivci selektora Hervea Renarda nisu se pojavila trojica reprezentativaca Zambije, a čelnici saveza te zemlje odlučili su da raspišu poternicu za hapšenje odbeglih reprezentativaca.

Trojca begunaca, Rajnford Kalabae , Stopile Sunzua i Nejtan Sinkalae, pokušali su da prevare čelnike saveza jer su navodno sa prozivke izostali zbog povrede. Kako je takav sticaj okolnosti delovao prilično sumnjivo upućeni su na preglede lekarskog tima reprezentacije u Zambiju, pošto su se u datom trenutku nalazili u Kongu, gde sva trojica brane boje kluba Mazembe iz Lumbubašija.

S obzirom na to da je na pregledima utvrđeno da je sa njima sve u redu, odmah su dobili avionske karte za Peking i nalog da se jave selektoru čim se iskrcaju na tlo Kine.

Međutim, u isto vreme, predstavnici Mazembe zatražili su njihov hitan povratak u Kongo. Pomenutim fudbalerima oduzeti su čak i pasoši od strane organa reda Zambije, ali su oni ipak uspeli da prebegnu i nađu se u Lumbubašiju.

Takav sticaj okolnosti je razljutio čelnike fudbalskog saveza Zambije i momentalno je, u saradnji sa pravosudnim organima te zemlje, izdata poternica i nalog za hapšenje pomenute trojke.

Ovakav potez je možda preteran, ali nije nemoguće da bi redukcija zakona u Srbiji ovakve vrste selektorima donosila bolji izbor pri sastavljanju timova u nekolicini sportovia gde je sve više umišljenih zvezda.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mici

    16. oktobar 2013 | 18:13

    Hahahhaha mozda ne znaju himnu ;)

  • Mučki provokator

    16. oktobar 2013 | 20:24

    Srbija bi po tom pitanju trebala angazirat interpol

  • maradona berlin

    17. oktobar 2013 | 01:01

    Nezove se vec godinama vise interpol, nego europol prijatelju, Al nebitno... Dobro si rekao :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA