SVE ZA ZABAVU: Na Tahitiju poraz vredi bod

Čelnici FS Tahitija odlučili da za pobedu daju četiri boda, remi dva, dok se za poraz dobija jedan bod

  • 2

Za Tahiti su mnogo čuli, ali su na mapi omalenu ostrvsku državu mogli da lociraju samo zaljubljenici u geografiju. Ili oni pasionirani koji su sa osmehom ispratili reprezentativce Tahitija na Kupu konfederacija.

E, sada, pošto se u toj zemlji fudbal igra iz razonode, a ne zbog ogromnih profi ugovora, onda i Savez pokušava da bude u službi "razonode". Naime, od sledeće sezone svi timovi u takmičenjima će dobijati bodove. I za poraz! Pobeda vredi četiri boda, remi dva, a poraz jedan.

- Ne želimo da iko bude tužan i zato smo se odlučili na ovakav korak. Sada i ako sve utakmice u sezoni izgubiš nećeš ostati na nula bodova. Fudbal je, ipak, pre svega radost - rekao je Šarl Ariotima, direktor Saveza.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Invisible

    16. oktobar 2013 | 17:58

    Zasto sa osmehom?! To je bio kup konfederacija, na kome mi necemo skoro ucestvovati, i trudili su se bez obzira na poraze... i treba, fudbal i treba da se igra iz ljubavi, a ne za pare, ali na zalost danas je malo onih koji to rade iz ljubavi, tako da svaka cast fudbalskom savezu Tahitija... :-)

  • czv

    16. oktobar 2013 | 23:24

    Samo 1 profesionalni igrač je bio u toj reprezentaciji na K.Konfederecija,oni su tamo učestvovali da popravljaju gol razliku!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA