Srpska fudbalerka odvela Barsu u 1/8 finala Lige šampiona! (VIDEO)

Jelena Čanković postigla odlučujući gol u remiju sa Brondbijem 2:2 kojim je španski klub prošao dalje, dok je Jovana Damnjanović sa dva pogotka doprinela trijumfu Volfsburga protiv Parnua 13:0

  • 2

Jelena Čanković, srpska fudbalerka o kojoj je i Telegraf svojevremeno pisao, kada je pre nekoliko meseci prešla ii ŽFK Spartak Subotica u redove Barselone, proslavila se u dresu novog kluba, omogućivši mu po prvi put plasman u osminu finala Lige šampiona.

Katalonska ekipa, posle 0:0 na svom terenu protiv Brondbija, odigrala je 2:2 u Danskoj i prošla dalje zbog više golova u gostima, a Jelena je bila strelac odlučujućeg pogotka. Čankovićava je ušla u igru sredinom drugog poluvremena i 87. minutu donela Barseloni vođstvo 2:1, domaćini su u nadoknadi stigli do izjednačenja, ali to im nije bilo dovoljno.

Španski mediji oduševljeni su Jelenom i več je proglašavaju ženskim Nejmarom.

Još jedna srpska fudbalerka imala je blistav nastup, Jovana Damnjanović, nekadašnja članica Crvene zvezde sa dva gola u dresu Volfsburga učestvovala je u demoliranju Parnua iz Estonije 13:0. Volsburg je u prvom meču bio čak i ubedljiviji (14:0) i sa ukupnih 27:0 postavio je rekord takmičenja.

Barselona će u sledećem kolu igrati protiv Ciriha, a Volfsburg, branilac pehara u ženskoj Ligi šampiona, za protivnika će imati Malme.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf Sport!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA