Ni kapitenska traka Vidića nije dovoljna da Mančester donese pehar u Srbiju!

Bez obzira na istorijske činjenice koje spajaju Mančester i Beograd, čelnici Junajteda ponovo zaboravili rodnu zemlju svog kapitena

  • 8

Prethodne sezone Mančester junajted je 20. put postao prvak Engleske i kako tradicija nalaže pehar će još jednom krenuti na svetsku turneju u 24 zemlje i obićiće više od 30 gradova, ali i ovoga puta će zaobići Beograd.

Turneja će trajati 152 dana, jedini kontinenti koji pehar neće imati prilike da ugoste su Australija i Afrika, a ukupno će biti pređeno 107.000 kilometara.

Prva destinacija 30. oktobra biće Rio, dok se putešestvije završava u Evropi, tačnije Švajcarskoj.

Očigledno je da čelnici najvećeg kluba sa ostrva već godinama zaboravljaju koliko simbolike ih veže za Srbiju, a posebno naš najtrofejniji klub.

NEMANJA VIDIĆ

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde Nemanja Vidić u Junajted je stigao 2005. godine iz moskovskog Spartaka. Ne samo da već sedam godina sa uspehom brani boje kluba, već je četvrtu sezonu za redom nosioc kapitenske trake i predstavlja pravog lidera ekipe. Pre njega ovakvu čast imao je samo Erik Kantona, koji je bio jedini kapiten "đavola" koji nije Engleski državljanin.

CRVENA ZVEZDA

Svakako jako tužan dan, ali možda i bitnija stvar za Junajtedove fanove širom sveta jeste nesreća koja se dogodila 6. februar 1958. godine, kada je stradalo 23 člana ekspedicije od čega i osam fudbalera, čuvenih "beba" trenera Meta Bezbija.

Posle pobede kod kuće sa 2:1, ekipa "crvenih đavola" vraćala sa gostovanja u Beogradu i revanš meča sa "crveno - belima" koji je završen rezultatom 3:3. Posle sletanja na Minhenski aerodrom, zbog dopune goriva, te trećeg pokušaja uzletanja, avion sa kompletnom ekspedicijom Mančester junajteda se srušio i dogodilo se ono čega svi nerado sećamo.

Kako stvari trenutno stoje, srpski klubovi neće u skorije vreme imati priliku da se sastanu sa crvenima iz Mančestera i dovedu ih na neki od mečeva evropskih takmičenja. Ipak ne treba zaboraviti da, posle poraza Zvezde od 1:0 i poslednjeg gostovanja nekog od naših klubova u Mančesteru, 19. novembra 1991. godine, revanš meč nije igran u našoj prestonici. Tada su, zbog političkih sankcija, predstavnici naše zemlje bili primorani da domaće susrete igraju u nekim od gradova susednih zemalja.

SRBIJA

S obzirom na činjenicu, kojom se često hvale, da imaju 659 miliona fanova širom sveta, predstavnici jednog od najvećih svetskih klubova nikako ne bi smeli da zaborave da je engleska Premijer liga izuzetno cenjena na ovim prostorima. Nije retka pojava da naši navijači, uz već neki od omiljenih srpskih klubova, izuzetno cene engleskog giganta, te sigurno obilazak Beograda ovakve vrste ne bi prošao sa malom posetom.

Svima onima kojima je Junajted, "Old Traford" i recimo Nemanja Vidić u srcu, ostaje nada da će sadašnji trener Dejvid Mojes nastaviti fudbalsku filozofiju legendarnog sera Aleksa Fergusona, pa će biti prilike da se propust ispravi već naredne godine.

Sportske vesti iz zemlje i sveta možete pratiti i na našoj Fejsbuk stranici Telegraf.rs!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    17. oktobar 2013 | 15:29

    Pa vidic i nije srbin treba podhitno da promjeni drzavljanstvo jer je odbio da igra zs srbiju najobicniji klasicni izdajnik

  • Draža Mihajlović

    17. oktobar 2013 | 15:52

    Sve što ste napisali u vezi Vidića , ne stoji. On neigra za reprezentaciju Srbije iako je trebao u ovom trenutku biti njen kapiten. Dakle ovo što se Beograd preskače je sasvim logično i normalno. J&€e se njemu za Srbiju , što je i dokazao.

  • heisenberg

    17. oktobar 2013 | 15:29

    ne bi se taj zalozio nimalo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA